Henke storspelade när Rangers tog en ny skalp

HOCKEY

”Det lär dröja innan vi gör 11-1 på de lagen igen”

NEW YORK. Rangers radar upp de tunga skalperna.

I natt följde de upp 7-0-krossen mot Washington med en 4-1-triumf borta mot självaste Pittsburgh.

– Det lär dröja innan vi gör 11-1 på de lagen igen, men vi spelar verkligen bra som lag just nu, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

Hockeyfansen i New York gnuggar sig förvånat i ögonen för närvarande

Favoriterna från Broadway skulle ju inte ha mycket till chans på en slutspelsplats i år.

Men efter 33 matcher ligger de inte bara på en stabil femteplats i östra tabellen, med nio poängs marginal ner till träsket.

”Riktigt tunga skalper”

De har just avfärdat östra konferensens två mest hyllade lag – Washington och Pittsburgh – med sammanlagt 11-1 på några få dygn.

– Det är två riktigt tunga skalper. Man kan väl tänka sig att det dröjer innan vi vinner med sådana siffror mot just de två lagen igen, men just nu känns det väldigt bra, säger Henrik Lundqvist när vi når honom efter ett 4-1-segern i Consol Energy Center.

Det var tack vare en veritabel målexplosion i tredje perioden John Tortorellas krigare kunde fälla sin andra raka tungviktare.

När den halva slutakten gått hade Penguins fortfarande ledningen med 1-0, men då var det som att alla fördämningar brast.

– Ja, det bara small. Men jag tycker vi körde på duktigt även innan dess. Vi har verkligen börjat spela bra som lag, säger ”Henke”.

Räddade 27 skott

– Alla formationer gör mål och alla får känna att de bidrar till segrarna. Det är väldigt positivt.

Lundqvist bidrar i högsta grad själv också.

Han 27 av 28 skott i nattens match och spelade matchen igenom stabilt och säkert.

– Jo, jag tycker det känns bra. Efter Tampa-matchen för några veckor sedan hade jag ett bra snack med målvaktstränaren och sedan dess har jag börjat spela som jag ska. Jag har kommit upp mer och har bättre tajming, säger han.

För Pittsburgh, som nyss stoltserade med en segersvit a 12 matcher, innebar nederlaget mot Rangers den andra förlusten på lika många dygn.

Men den fenomenale Sidney Crosby kunde åtminstone trösta sig med att han gjorde poäng för 20:e matchen i rad.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL