NHL

Säsongen är över

HOCKEY

Tallinder bröt armen efter olycklig tackling

Slutspelat Henrik Tallinder bröt armen i senaste slutspelsmatchen och missar resten av NHL-slutspelet.

Foto: AP

Henrik Tallinders NHL-slutspel är över.

Den 27-årige Buffalobacken bröt väster arm i slutet av matchen mot Carolina i går och missar resten av slutspelet.

- Jag lider med Henrik. Han har spelat fenomenalt, men nu får han inte vara med på resten av resan, säger Buffalos coach Lindy Ruff till AP.

Det var med sex minuter kvar av matchen, som Buffalo vann med 4–3, som Tallinder tacklades av Mark Recchi. Tacklingen tog så illa så att vänsterarmen gick av. Det var inget ojuste i tacklingen, men den gjorde ändå att Tallinders säsong fick ett snabbt och olyckligt slut.

– Efter vår målvakt så var Henrik den siste spelare jag ville se skadad i vårt lag. Han har varit vår bäste spelare i slutspelet, säger Teppo Numminen, även han skadad back i Buffalo till espn.com.

Tallinder har varit en klippa i Buffalos försvar under slutspelet. Mot Philadelphia var han med och raderade ut Peter ”Foppa” Forsbergs framfart i rinken och i slutspelet har han spelat i snitt 22.15. Bara Toni Lydman har spelat mer av backarna i Buffalo.

Två mål och sex assists har Henrik noterats för på 14 slutspelsmatcher. I grundserien svarade han för 21 poäng på 82 matcher.

För Buffalo ställer detta till stora problem. Teppo Numminen är också skadad liksom Dimitri Kalinin. Eventuellt får centern Jason Pominville kliva ner på backplats i kommande match.

Buffalo leder matchserien mot Carolina med 2–1 och spelar även nästa match på hemmais.

Patrick Kipler

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL