Ingen målkamera – då kom poängen

HOCKEY

Färjestadstränaren: ”Pucken var ju inne”

Foto: Inne? Ute? Eller? Färjestad gjorde 2–0, trodde många, men eftersom det inte fanns någon målkamera så kunde domaren inte godkänna målet. Och Leksand tog sin första poäng i årets elitserie. Här är det Pelle Prestberg som irriterar framför Leksandskeepern Johan Backlund.

LEKSAND

Leksand har tagit sin första poäng.

Laget kan tacka målvakten Johan Backlund för den.

Och en målkamera som var ur bruk?

– Hade vi fått 2–0, på Peter Nordströms skott i mitten av matchen, pucken var ju klart inne, då tror jag att vi hade vunnit, sa Färjestadstränaren Bo ”Kulon” Lennartsson.

Den kommentaren kontrade burväktare Backlund på direkt.

– Pucken tog i min mask innan den gick vidare, och sedan tror jag att den tog i målramen. Men varför blåste inte domaren före Färjestads 2–2, då var pucken utanför rinken?

Hur som helst, pucken var enligt många som sett tv-bilderna inne i buren.

Rättvist ändå?

Men sedan var pucken definitivt i fångnätet ovanför plexiglaset i Leksandszonen innan Mathias Johansson kvitterade – så oavgjort kanske var rättvist ändå??

– Som matchen gestaltade sig var det väl okej. Men?, det är märkligt att en så ny och fin arena inte kan erbjuda en målkamera som fungerar, fortsatte ”Kulon” och ruskade på huvudet.

Båda lagen visste om förutsättningarna. Domaren Robert Lahti hade före matchen informerat om att målkameran inte kunde användas.

”Det var på tiden”

– Synd att domaren inte fick titta på storbildsskärmen. Det kändes som att pucken var inne efter att ha sett de bilderna, och mina spelare var säkra, sa Lennartsson vidare.

Bortsett från dividerandet om pucken inne eller inte, så var matchen relativt jämn. Färjestad sköt fler skott, men Leksand hade väl så farliga chanser.

– Det här var ett stort steg framåt. Nu spelade vi äntligen hockey igen.

– Själv är jag mycket nöjd. Det var på tiden med en stabil målvaktsinsats, och efter det här hoppas jag att utespelarna litar på mig, sa Johan Backlund.

Vad betyder poängen?

– Den betyder oerhört mycket! Nu är nollan i den kolumnen spräckt, och förhoppningsvis får vi extra energi inför matchem mot Timrå. Då ska första segern komma.

Pelle Marklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM