Hyllade Forsberg med mäktigt tifo

avTomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

LEKSAND. En rejäl hyllning och tifo till skadade Leksandsspelaren Tobias Forsberg inramade matchen mellan Leksand och Södertälje.

En flera meter hög bild föreställandes Forsberg med en Leksandshalsduk hissades på ena kortsidan.

Hyllningen gav energi till hemmaspelarna som vände matchen och vann med 4–3.

Det var i en match den 26 december mot Almtuna som Leksands Tobias Forsberg flög olyckligt in i sargen med huvudet före.

Hemmaspelaren fördes med helikopter till Falu Lasarett, men flyttades senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Tobias Forsberg har ådragit sig en allvarlig skada och vårdas nu på sjukhus i Uppsala för vidare undersökning. Mer information kan i nuläget tyvärr inte ges”, skrev Leksand i ett pressmeddelande under torsdagen.

I en presskommuniké på landstinget Dalarnas hemsida benämndes Forsbergs tillstånd som ”svårt skadad”.

”En vitblå armé”

Sedan dess har Leksands IF berättat att Forsberg inte spelar någon mer ishockey den här säsongen.

Inför Leksands match mot Södertälje på lördagen, en månad efter den så olyckliga smällen mot Almtuna, hade Leksands Superstars och deras Tifo-grupp Tifo Crew, fått ihop en hyllning till sin skadade krigare.

"Vad som än sker längs livets allé, står vi bakom dig – en vitblå armé", stod det på två stora banderoller och samtidigt hissades en stor bild av Forsberg med en Leksandshalsduk framför den stora ståplatsen i Tegera Arena.

Leksands spelare uppskattade gesten och klappade med klubborna samtidigt som bilden hissades upp framför klacken.

Leksand vann matchen med 4–3 efter att Södertäljes målvakt Alexander Sahlin svarat för en målvaktstavla i den sista perioden. Leksandsbacken Daniel Gunnarsson var på väg för att byta på egen ishalva när röda linjen och singlade iväg pucken mot Södertäljes mål. Pucken studsade lite otäckt framför Sahlin och gick sådär retsamt in i målet.

– Mitt fulaste mål i karriären. Tänkte faktiskt att studsen kunde bli farlig när jag drog iväg pucken. Skönt att det blev mål, säger matchhjälten som även blev imponerad av tifot inför matchen.

– Vi såg att det kunde bli något häftigt på morgonvärmningen när de höll på och målade. Jag fick gåshud när bilden halades upp. Mycket mäktigt och det som har hänt har fört gruppen tightare ihop.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM