Ordkrig efter Lasu Nilssons gest: ”Jag mår illa”

Petter Lasu Nilsson är tillbaka i hetluften.

Efter att hans Boden besegrade Piteå i en stökig tillställning utbröt ett ordkrig efter matchen – med just Lasu Nilsson i huvudrollen.

– Jag måste säga att jag mår illa, säger Piteåtränaren Anders Johansson till NSD.

Petter Lasu Nilsson tog mitt under brinnande fjolårssäsong över som huvudtränare i SHL och Luleå efter att Stefan ”Skuggan” Nilsson kickats från posten.

Sejouren blev dock kortvarig som huvudtränare efter att Lasu Nilsson använt mindre väl valda ord kring domarinsatsen i C More efter klubbens uttåg i åttondelsfinalen.

Tvingades avbryta

För bara en månad sedan meddelade han en återkomst som assisterande tränare i Bodens division 1-lag och i dag hamnade han i blåsväder.

I det heta derbyt mot Piteå i Allettan vann Boden med 3–2 efter förlängning.

Men efterspelet kom att hamna om något annat.

Efter att hesa Fredrik ljudit för den andra perioden åkte Bodens Albin Eklund över hemmamålvakten Joel Vännström på väg ut till båset.

Målvakten föll till isen och spydde sedan på väg till omklädningsrummet innan han fick lämna för färd till sjukhuset, enligt Norran.

Eklund klarade sig utan straff.

”Gör mig sorgsen”

Då stod Lasu Nilsson i båset och gjorde tecknet för filmning. Något som minst sagt upprörde Piteå-lägret.

– Det Petter (Lasu Nilsson) gör här hör inte till idrotten. Jag måste säga att jag mår illa, så pass ärlig kan jag vara. Sen att han inte vågar komma hit och stå till svar för det här är ännu mer osportsligt. Jag brukar inte ta upp det här, men sådana här gånger går det inte att blunda för det. Det är inte första gången, så det är med en bitter eftersmak i munnen då vi vet att vår målvakt är på sjukhus på grund av det här. Det gör mig väldigt sorgsen, väldigt sorgsen, säger tränaren Anders Johansson till Norrländska Socialdemokraten.

Tidningen rapporterar om att Lasu Nilsson inte vill prata med media den här säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!