17-åringen visade vägen – vann igen

avJohannes Hägglund

Timrå ångar på i hockeyallsvenskan

Foto: Pic-Agency
17-årige Elias Pettersson.

Han ogillar intervjuer – men det är nog bara att vänja sig.

I seriefinalen mot Oskarshamn visade 17-årige Elias Pettersson vägen genom att göra 1-0 efter 58 sekunder.

– Att laget vinner är viktigare än att jag gör poäng, säger Timråtalangen.

Timrå ångar på i Hockeyallsvenskan. Medelpadslaget toppar tabellen med 14 poäng efter sex spelade matcher och en av spelarna som imponerar stort är den 17-årige talangen Elias Pettersson. I seriefinalen mot Oskarshamn visade han vägen genom att göra 1-0 redan efter 58 sekunder. Nu har 17-åringen gjort två mål och två assist på sex matcher,

– Jag är väldigt nöjd med det, men det är viktigare att laget vinner matcher än att jag gör poäng, säger Elias Petterson till Sportbladet.

Det låter som jag pratar med en 34-åring, inte en 17-åring.

– Jag gillar faktiskt inte intervjuer särskilt mycket. Men tack så mycket.

Vad är det du inte gillar med intervjuer?

– Jag vet inte riktigt. Jag blir kanske lite nervös. Rädd att sig att fel, säger han.

”Blir lätt att någon drygar sig”

Är brorsan (Skellefteås Emil Pettersson) på dig om du säger något konstigt i intervjuer?

– Nja, men det blir lätt att någon drygar sig med mig, men det hör till, så det får man ta.

Du får sluta göra så mycket poäng om du ska slippa intervjuer.

– Då får det bli intervjuer, säger han och skrattar.

Timråtalangen debuterade i Hockeyallsvenskan förra säsongen och gjorde då nio poäng (3+6) på 25 matcher, och Pettersson väntas gå högt i sommarens NHL-draft.

– Självklart är det roligt, men det är inget jag tänker på. Jag har fokus på Timrå. Mycket kan hända innan dess. Men så klart vill jag spela så högt upp som möjligt, säger Pettersson.

■ ■ ■

Björklöven-Västervik 0–4

Mardrömmen försätter för Björklöven, som fortfarande inte har vunnit den här säsongen. Västervik chockade det skadedrabbade Umeålaget och gjorde 1-0 redan efter 3.33 genom Jörgen Karterud, och bara 61 sekunder senare var det dags igen. ”Löven” orkade inte resa sig och till slut blev det 4-0 till Västervik, som är ny tvåa i tabellen.

■ ■ ■

Södertälje SK- Vita Hästen 1–4

Jonas Johnson har fått en bra start som huvudtränare för Vita Hästen. I debuten blev det seger mot AIK och det följde Norrköpingslaget upp med en 4-1-seger mot Södertälje. Vinsten grundlades i slutet av andra perioden då Vita Hästen gjorde två mål inom loppet av 16 sekunder (!).

■ ■ ■

Tingsryd-BIK Karlskoga 2-0

Förlust i premiären, men därefter har Tingsryd idel segrar. Mot Karlskoga kom fjärde raka segern och nu är Tingsryd uppe på tredje plats i tabellen. Målen mot Karlskoga gjordes av Daniel Norbe samt Niklas Enberg.

■ ■ ■

IK Pantern-Almtuna 2–1

Torsk med 1-7 mot Timrå i förra omgången, men Pantern studsade tillbaka från utklassningen genom att besegra Almtuna med 2-1. Patrik Blomberg och Mattias Persson gjorde Panterns mål.

■ ■ ■

Västerås-Mora 3–5

Västerås hade fyra raka förluster och fick en mardrömsstart mot Mora. Gästerna ledde med 2-0, men Västerås gav inte upp och efter en händelserik andraperiod var resultatet 3-3. Gästerna var dock starkare och vann med 5-3 – femte raka förlusten för Västerås.

ARTIKELN HANDLAR OM