Lämnar Frölunda för konkurrenten

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Frölunda stängde av Oscar Engsund resten av veckan.

Nu är han klar för Luleå Hockey.

– Utifrån hur snabba ryck det varit så känns det lite overkligt att spela redan idag för en ny klubb, säger han.

Luleå har flera backar på skadelistan. Nu plockar klubben in 23-årige Oscar Engsund från Frölunda. Han debuterar redan i kväll mot HV71.

– Utifrån hur snabba ryck det varit så känns det lite overkligt att spela redan idag för en ny klubb. Samtidigt ser jag det som en jättemöjlighet för mig att få ytterligare speltid i SHL och en ny chans att ta min karriär framåt tillsammans med Luleå Hockey, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

Ett bra alternativ

Engsund skulle egentligen vara avstängd den här veckan efter att han i tisdagens match mot Malmö delade ut en knätackling mot bortalagets Frederik Storm. Tacklingen bestraffades inte från SHL:s sida. Då klev Frölunda själva in och stängde av backen resten av veckan.

– Jag har kollat på situationen väldigt noga och det här är inte okej, sa tränaren Roger Rönnberg till SHL.

Nu får han alltså spela i Luleåtröjan redan i kväll.

– Vi är i en situation där matcherna kommer tätt och har därför identifierat Oscar som ett bra alternativ för att först och främst hjälpa oss kortsiktigt den närmsta tiden och vi vet även att han kommer gå för full kraft för att etablera sig på SHL-nivå tillsammans med oss över tid, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Publicerad: