Damkronorna inledde med seger

Foto: BILDBYRÅN
Pernilla Winberg.

avMarie Carlsson

HOCKEY

Den satt hårt inne – men Damkronorna inledde genrepet inför VM med att besegra Tyskland i Oskarshamn.

Två mål under matchens fyra sista minuter var segerreceptet.

– Det är väldigt positivt att vi inte tappar tålamodet och fortsätter att behålla initiativet i matchen, säger förbundskapten Leif Boork.

På lördagskvällen inledde Damkronorna fyrnationsturneringen i Oskarshamn, den sista samlingen innan laget reser till VM i Kanada i mars.

För Leif Boork och laget kom innan samlingen två tunga avbräck i form av Erika Grahm och Jenni Asserholt som båda är skadade.

– Nu blir det lite annat fokus och lite tanke på hur vi ska formera laget. Vi hade en idé om hur vi skulle göra och nu får vi ändra det lite grann. Det blir lite mer prov än vad vi hade hoppats på, sa Boork inför turneringen.

För premiärmotståndet stod Tyskland, och det visade sig bli en seg nöt att knäcka.

Ställningen var 0–0 fram till att det återstod fyra minuter – och Elin Lundberg slog till med sitt första mål i landslagströjan.

"Positivt att vi inte tappar tålamodet"

– Matchens förlopp blev det vi förväntade oss. Dels hade vi nya konstellationer, dels har Tyskland gått framåt och spelar en disciplinerad ishockey och blir allt svårare att slå.

Vi kom in i matchen bättre och bättre ju längre matchen led, säger förbundskapten Leif Boork till förbundets webbplats.

Sverige hann med ytterligare ett mål innan klockan visade 60 minuter, Alexandra Palm skickade iväg pucken mot tom kasse och gjorde 2–0.

– Det är väldigt positivt att vi klarar den mentala biten och inte tappar tålamodet och fortsätter att behålla initiativet i matchen. Det gav utdelning till slut, säger Boork.

ARTIKELN HANDLAR OM