Bröt den dystra sviten mot LHC

HOCKEY

Hudacek: ”Vi behövde poängen – perfekt för oss”

LINKÖPING. Tre raka förluster och stor besvikelse efter förlusten mot Karlskrona.

Då studsade Örebro tillbaka och bröt den dystra sviten mot LHC.

– Vi behövde poängen. Perfekt för oss, säger målvakten Julius Hudacek.

Örebro kom till Linköping med tre raka förluster och bottennappet kom hemma mot Karlskrona i lördags då Örebro fick stryk med 3-1, och efteråt var Johan Thornberg allt annat än nöjd.

– Jag är extremt besviken. Det här är ett beteende som aldrig får hända igen. Det är omtag och det startar på måndag, sa Örebrotränaren till NA TV efter matchen.

Thornberg verkade ha fått fram budskapet till sina spelare för Örebro inledde bäst mot LHC och tog också ledningen drygt halvvägs in i första perioden efter att Petr Zamorsky skjutit en puck via LHC-backen Gabriel Carlsson och in i mål.

– Vi kommer ut som ett nytt lag. Vi har snackat rätt mycket, särskilt efter i lördags. Som det såg ut då får det inte se ut, men bättre nu, sa Daniel Viksten efter första perioden till C More.

”Behövde poängen”

I andra perioden dröjde det bara en dryg minut innan backen Dominique Heinrich satte 2-0 till gästerna. Allt eftersom flyttade LHC upp spelet, men östgötarna hade svårt att skapa klara målchanser och besvikelsen var påtaglig.

– Ingen bra insats. Vi är för stillastående och hjälper inte varandra. Vi har vissa bra byten, men det är för få, säger Emil Sylvegård till C More.

Linköping fick till en reducering, men kom inte närmare än 1-2 och därmed bröt Örebro sin förlustsvit.

– Jag tycker inte alls vi kommer upp i nivå. Vi hittar inget flyt i spelet. Jag känner inte igen våra killar överhuvudtaget, och förtjänar inte att vinna, säger LHC-tränaren Dan Tangens till C More.

I Örebrolaget var det desto gladare miner efter 3-1-segern.

– Vi behövde poängen. Perfekt för oss, säger Örebromålvakten Julius Hudacek.

ARTIKELN HANDLAR OM