– Är kul att kunna ge tillbaka lite till fansen

Foto: Joel Kellman.
HOCKEY

I tisdags knackade han dörr hos KHK:s säsongskortsinnehavare och gav dem en tidig julklapp.

Sedan visade Joel Kellman vägen när Karlskrona besegrade Linköping.

– Kul att kunna ge tillbaka lite till fansen, säger Kellman, om klubbens initiativ att ge bort gratisbiljetter.

Joel Kellman är väldigt populär bland Karlskronafansen just nu. 22-åringen visade vägen när KHK besegrade Linköping, SHL:s formstarkaste lag. Dessutom är han en av Karlskronaspelarna som har varit ute och knackat dörr hos lagets säsongskortsinnehavare och gett dem matchbiljetter som en tidig julklapp.

– Vi är ute och tackar våra säsongskortsinnehavare för allt stöd, och jag tycker det är ett jättebra initiativ från klubben, säger Kellman.

Vad har ni fått för respons?

– Vad jag har hört har jag hört har alla tyckt att det har varit jättekul att vi har kommit ut. Det har bara varit positivt, säger Kellman.

Spelarna ställer gladeligen upp

KHK:s pressansvarige Nicklas Skoglund är mannen bakom idéen.

– Ursprunget är att vi såhär i juletid ville ge något tillbaka till våra trogna säsongskortsinnehavare. Man kan tycka att det är konstigt att ge biljetter när de redan har säsongskort, men när vi är ute ser vi att det många gånger är en eller två i familjen som har säsongskort och sedan sitter resten hemma.  Då har man chansen att bjuda med familjen eller kompisarna, säger Skoglund.

Och spelarna gillar initiativet.

Hyllar fansen

– Vi har fantastiska fans, och det är kul att vi kan ge tillbaka lite till dem, säger Kellman, som med sitt 1-0-mål mot Linköping spräckte sin 13 matcher långa måltorka.

– Alltid kul att göra mål, och skönt att få känna den känslan igen, för det var ett sedan, säger han.

November var en tuff månad för Karlskrona, men segern mot Linköping var lagets andra raka på hemmaplan.

– I sådana tuffa perioder gäller det att lära sig något av det och komma ur det starkare. Vi börjar hitta tillbaka nu, säger Kellman.

ARTIKELN HANDLAR OM