Då skulle Karlsson bli lika älskad som Elvis

Publicerad 2018-08-24

NEW YORK. The Summer of 65 närmar sig sin kulmen.

Förhoppningsvis slutar den med att Sveriges största hockeystjärna bestämmer sig för att han ska ”göra” en Elvis och tillbringa andra halvan av sin gloriösa karriär i Las Vegas…

Följ ämnen
NHL

Det var ju nån som med anledning av allt hallå kring Erik Karlssons framtid tidigare i sommar var fyndig nog – eller kanske bara Bryan Adams-fan, vad vet jag? – att döpa NHL:s off-season 2018 till The Summer of 65.

Nu börjar denna karlssonska blomstertid bli het igen – som en en eftermiddag hemma i Sverige för en månad sedan. 

Det framgick om inte annat då kanadensiska journalisten/insidern David Pagnotta häromkvällen påstod att en tung nyhet i ärendet var nära förstående – och fick en veritabel skitstorm rakt i plytet när det visade sig att han bara skämtade om nåt jönsigt reklamkontrakt.

Måste bli klart inom kort

Vi vill ju veta nu! Det är dags! De 31 lagens träningsläger börjar om tre veckor – och innan dess måste den småländske stjärnan obönhörligen ha en klubbadress.

Vegas?

Dallas?

Tampa?

Vancouver?

Rangers?

Snälla, tell us…

Det är förstås inte otänkbart att Ottawa behåller honom ytterligare ett tag, för även om Erik tackade nej till det förslag på kontraktsförlängning klubben presenterade i våras – och därmed i praktiken gjorde klart att han inte kommer spela i den kanadensiska huvudstaden länge till – återstår fortfarande ett år på det gamla kontraktet och det går ju att byta honom även under den kommande säsongens gång.

Men det vore antagligen dumt. Ju längre Senators general manager Pierre Dorion väntar, desto mindre kommer han få i utbyte. Motparterna vet ju att han blir alltmer desperat i takt med att tiden går och en katastrofal Tavares/Islanders-situation närmar sig.

Som gjord för Las Vegas

Problemet för de klubbar som vill, och kan, trejda till sig världens bäste back är att de i nuläget kommer tvingas ge upp väldigt mycket – och det gör de förstås helst bara om han omedelbart skriver på ett nytt, långt kontrakt. Erik, å sin sida, vill förmodligen känna sig för, spela ett år för – förslagsvis – Tampa och ha fler alternativ att ta ställning till nästa sommar.

Personligen hoppas jag dock att artisten från Landsbro följer Elvis Presley i fotspåren – till Las Vegas.

När han, Elvis, efter några år i Hollywood 1968 gjorde comeback på musikscenen gjorde han det på dåvarande Hilton i Vegas och ställde till med sådan succé att neondrömmen i Nevada-öknen blev hans andra hem resten av karriären.

Samma slags triumf väntar på Erik där borta.

Han är, med sin larger-than-life-artade personlighet och sina bländande färdigheter, som gjord för världens underhållningscentrum – och skulle bli lika älskad som The king of rock’n’roll. 

Så Vegas, baby.

Skriv på och flytta dit, Karlsson!