Daniel Rahimi

”Förhoppning att vi blir av med filmningar nu”

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

Regelboken skrivs om till kommande hockeysäsong.

Bland annat införs fem sudden-straffar i stället för tre. Samt att domarna ska strunta i om spelarna blir skadade vid förseelser på isen när de bestämmer straff.

– En förhoppning är att vi blir av med filmningar nu, säger Växjöbacken Daniel Rahimi.

Om en månad startar SHL och lagom till de första träningsmatcherna sjösätter Svenska Ishockeyförbundet ett nytt regelverk, eller i alla fall hur det ska tolkas.

Förändringarna gäller i alla förbundsserier, men SHL, Hockeyallsvenskan och J20 elit kan inkomma med förslag till elitkommittén innan seriestart om dispens.

De två största förändringarna är att antalet straffar förändras från tre till fem vid lika efter förlängningen. Och att domarna inte ska basera nivån på utvisningar/straff efter huruvida spelarna blir skadade på isen eller inte.

Tidigare har det automatiskt varit det större straffet om en tackling mot huvudet fört med sig att en spelare blivit skadad.

– Generellt sett är förändringarna en effekt av vad Internationella Ishockeyförbundet säger, sedan har vi egna svenska intressen hur vi vill ha hockeyn. Domarutskottet har manglat alla tankar och förändringar och skickar ut utkast till berörda serier och intresseorganisationer och bland annat spelarfacket Sico, säger regelansvarig Björn Wettergren och fortsätter:

– Fem straffar är en effekt av att det är så på landslagsnivå i hockey-Europa.

”Fansen vill se artisteri”

Daniel Rahimi, Växjö, är en av de tuffaste spelarna i SHL och en av dem som tacklar hårdast. Han gillar förändringarna.

– När det handlar om fem straffar så tror jag fansen kommer gilla det. De vill se artister och artisteri. Det får man i straffsekvenser.

Han har heller inget att invända mot att uppsåtet bedöms på isen, inte verkan.

– Svensk hockey har haft ett problem med att skador haft inverkan på domslut. En schysst tackling ska aldrig leda till en utvisning. Sedan kan väl en förhoppning vara att den nya tolkningen leder till att färre filmar på isen.

SHL har inte beslutat ännu om de ska anamma nya ändringarna och troligtvis kommer man inte förändra antalet straffar till fem stycken.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

”En stinkande svensk idrottshistoria med idel förlorare”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Daniel Rahimi

SHL Svenska hockeyligan

Hockeyallsvenskan

Ishockey