Frölunda HC

Bekräftat: HV-backen lämnar för Frölunda

Av: 

Jimmie Larsson

HOCKEY

Fälth har skrivit på treårsavtal

Sportbladets avslöjande är bekräftat: Elias Fälth, 33, byter klubb till Frölunda.

Landslagsbacken lämnar därmed HV 71.

– Jag längtar redan till Scandinavium där jag spelat massor med gånger, säger han till Frölundas hemsida.

Elias Fälth.
Elias Fälth.

Det har varit på gång en längre tid. Sportbladet kunde redan för två veckor sedan avslöja att Frölunda värvar backen Elias Fälth, 33, från HV 71.

Sedan dess har Göteborgslaget åkt ur slutspelet och dessutom presenterat säsongens första nyförvärv, finländske forwarden Artturi Lehkonen.

Nu är det klart att han får sällskap i sitt nya lag av Elias Fälth. Under måndagen presenterade Frölunda sitt senaste tillskott. Landslagsmeriterade Fälth har skrivit på ett kontrakt till och med 30 april 2017.

– Det känns som en härlig chans och en spännande utmaning för mig att i Rönnbergs snabba skridskostarka och aggressiva hockey kunna utvecklas ytterligare, för att nå upp till den nivå jag kräver av mig själv, säger han till Frölundas hemsida.

Världsmästare

Backen ingick i det Tre Kronor-lag som vann VM-guld på hemmaplan i fjol. Nu ser han fram emot att byta Jönköping mot Göteborg.

– Göteborg är jag inte särskilt bekant med - än. Men det får jag ta lite efter hand. Min sambo är från Uddevalla och kan Göteborg rätt så bra. Vi gillar verkligen västkusten och vi har alltid sneglat hitåt. Nu blir det både hockey och tillökning här för mig och min sambo, säger han.

Enligt uppgifter får Fälth sällskap i Frölunda av förre lagkamraten Oscar Fantenberg, 22. Dessutom är talangen Lukas Bengtsson klar för klubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda HC