Lovades ”fri bar” – men festen skjuts upp

Örebro om SHL-firandet

Örebro säkrade SHL-spel till nästa säsong.

Då utlovade storsponsorn Mikael Fahlander fri bar i kväll.

Men nu backar Örebros ledning och firandet skjuts upp till på måndag.

– Det är viktigt för oss att avsluta på bra sätt, säger sportchefen Pontus Gustafsson till Sportbladet.

Örebro klarade pressen. Laget vann med 4–2 på Hovet mot Djurgården och säkrade därmed SHL-spel även nästa säsong.

Efteråt var spelarna klart lättade över att ha rett ut stormen i kvalserien.

– Det är grymt skönt och mycket lättnad. Det är mer lättnad i år än förra året, säger Johan Wiklander till Sportbladet.

AIK nästa

Kvalserien lever för samtliga lag förutom Örebro och jumbon Västerås och nästa omgång spelas redan på fredag. Örebro har kvar att möta två lag som slåss om SHL-platser: AIK och Malmö.

Under vilda glädjescener i omklädningsrummet förklarade storsponsorn Mikael Fahlander att han bjuder i kväll.

– Jag har blivit pappa rätt mycket nu så jag har inte varit här så mycket. Då har jag ju missat min obligatoriska grej: ”Sill” (Jonas Karlsson), du vet ju vad det är. Frei bar i kväll grabbar! vrålade Fahlander till spelartruppen i Viasats sändning.

”Något ska vi nog hitta på”

Johan Wiklander om firandet:

– Jag hörde att Fahlander sa att det var fri bar i kväll. På en tisdag i Örebro blir det kanske ganska svårt, men något ska vi nog hitta på.

Expertkommentatorn Johan Tornberg hoppas att Örebro ändå ger allt i slutmatcherna. Han tror att det faktum att laget inte har något att spela för är ett skäl till att kvalserien läggs ner efter säsongen.

– Nu är Örebro i ett läge där de kan påverka utgången och det är därför förrändringarna kommer nu. De är i en position där de kan påverka och det kan vara så där när du pratar om fri bar, säger Tornberg i Viasat Hockey.

– De är proffsspelare och det är bara hoppas de gör det absolut rätta. Det är att förbereda sig för match och spela kvalserien tills allt är slut. Sedan ska man ha klart för sig att det är inte det hundraprocentiga i att offra sin kropp nu när de är klara. Men bara hoppas de gör sitt bästa.

”Det är viktigt sportsligt”

Strax efter Fahlanders löfte ändrade sig Örebro om kvällens planer. Sportchefen Pontus Gustafsson betonar att spelarna inte tänker festa bort sitt ansvar i serien. I stället skjuts firandet upp.

Jag hörde att Fahlander skulle dra kortet i Örebro i kväll?
– Nej det är viktigt för oss att avsluta på bra sätt, AIK har allt att spela för så det är viktigt sportsligt att vi spelar serien ut. Eventuella festligheter får vänta till på måndag, men någon öl blir det nog på bussen nu, säger Gustafsson.

Fahlander skriver följande i ett mejl till Sportbladet:

”Läste din artikel. Beslut från ledningen att det inte blir någon fri
bar förrän efter sista matchen. Det sportsliga går först”.

”Totalt olika”

Örebro hamnade topp två i kvalserien även förra säsongen. Då kom laget som underdog från allsvenskan och tog vägen till SHL via play off-serien.

– Det är totalt olika. Förra året gjorde vi en jättebragd och tog oss upp för första gången i klubbens historia. I år hade vi en tuff säsong men krigar på hela året. Jag tycker vi har spelat bra även om vi inte fått med oss poängen, säger Johan Wiklander.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN