Mårts backar upp förbundet

HOCKEY

Locket på från SHL-topparna – sätter munkavle på klubbarna

Foto: Emot förslaget. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ställer sig på svenska ishockeyförbundets sida i frågan om att slopa kvalserien eller inte.

SHL:s förslag att bland annat slopa kvalserien till nästa år har mött massivt motstånd sedan nyheten sipprade ut.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ställer sig på svenska ishockeyförbundets sida i frågan, som är emot förslaget.

Samtidigt beläggs samtliga klubbordföranden i SHL med munkavle.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ställer sig på ishockeyförbundets sida i frågan om att SHL bland annat vill slopa kvalserien till nästa år. Förbundet har tidigare klargjort att man inte alls är för förslaget.

– Det här handlar ju om svensk hockeys bästa. Jag tycker att eftersom förbundet har den samlade handen över svensk hockey så borde man få vara med och bestämma. Jag litar på förbundet och vet att de jobbar för svensk hockeys bästa, jag tycker precis så som de har sagt, säger Mårts till Sportbladet.

"Var inte meningen att det skulle komma ut"

SHL:s syrelseordförande Anders Hedin medger att det inte alls var tänkt att dokumenten skulle avslöjas.

– Det var inte meningen att det skulle komma ut på det här sättet. Det finns en del idéer som vi just nu förhandlar med hockeyförbundet om – men det är ju inget fastslaget, säger han till Arbetarbladet.

– Vi måste tänka lite nytt i svensk hockey. Vi kan inte stå och stampa på samma plats hur länge som helst. Vi vill stärka ligan men även bredden inom svensk hockey, fortsätter han.

Sätter munkavle på klubbarna

Samtidigt lägger SHL locket på efter avslöjandet.

Klubbordföranden i ligan har belagts med munkavle och får inte uttala sig alls i frågan.

– Jag skulle gärna säga ett och annat om det, men jag får inte. Vi har fått instruktioner om att hänvisa alla reportrar till Jörgen Lindgren, säger AIK:s ordförande Odd Swarting.

Exakt likadant låter det när Sportbladet når Frölunda, HV71 och Skellefteås ordföranden också, liksom HV71:s klubbdirektör Peter Eklund.
– Det är bestämt att alla kommentarer ska skötas centralt. Det är för att det kan bli lite väl många kockar annars. Jag vet att det är tråkigt, men så har vi bestämt, säger Eklund till Jnytt.

ARTIKELN HANDLAR OM