”Är minst lika bra som HV”

HOCKEY

...men Örebro är kvar på jumboplats

1 av 2

Örebro kom tillbaka till 3-3 i bottenmötet mot HV. 

Men laget är kvar på jumboplats efter Brett Sterlings avgörande.

– Vi är minst lika bra som HV. Jag är väldigt besviken, säger tränaren Kent Johansson.

HV 71 och Örebro slåss i botten av tabellen. I mötet lagen emellan var det hemmalaget HV som fick en drömstart. William Karlsson behövde bara 10 sekunder på sig för att ordna 1-0. Tre och en halv minut senare hade Ted Brithén ökat på till 2-0.

När den första perioden var över ledde HV med 3-1. Men Örebro kom tillbaka och kvitterade i den andra. Sju minuter in i den sista perioden avgjorde dock Brett Sterling matchen.

– Det känns skönt att få göra ett framåt eftersom vi hade varit inne på några bakåt mål. Vi gjorde inte vår bästa match i dag, men vi vann och det är tre riktigt viktiga poäng för oss, säger Sterling till C More.

”Märks att det är viktiga poäng”

Även tränaren Ulf Dahlén var lättad efter segern.

– Vi får en bra start. Sedan bjuder vi in dem i matchen lite med de målen de får. Det blir en 20-minutersmatch och vi lyckas få in ett mål. Sedan krigar på ett fantastiskt sätt och det märks på spelarna att det är viktiga poäng som står på spel, säger han till C More.

HV ligger kvar precis ovanför strecket medan Örebro är kvar på jumboplats.

– En bedrövlig inledning, men vi växer in i matchen och jag tycker att vi är minst lika bra som HV. Det känns surt att vi inte får med oss några poäng. Jag är väldigt besviken, säger tränaren Kent Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71