”Jag har varit inne i Playboy-grottan”

HOCKEY

Sheldon Souray om valet av Färjestad, utnämningen som NHL:s sexigaste spelare och livet med Angelica Bridges

1 av 3 | Foto: strålar i karlstad Sheldon Souray med hustrun Angelica Bridges och dottern Valentina.

GÖTEBORG

Det snackas mycket i Karlstad om hockeyfrugan från Hollywood.

Men få vet att det var supermodellen och skådespelerskan Angelica Bridges som faktiskt fick Sheldon Souray att välja Färjestad.

- Jag hade valt spel i Ryssland, men Angie ville till Sverige och Karlstad, berättar Souray.

En slagning över Google blir avslöjande. Angelica Bridges, model, ger 65 000 träffar, men Sheldon Souray, hockey, ger bara 12 000.

Inte så konstigt då att en rödhårig skönhet med erfarenheter från både Baywatch och Playboy är en större snackis än den där försvararen som Färjestad hittade i Montreal Canadiens.

Eller om det var Sheldon Souray som hittade Färjestad...

- Jag hade faktiskt valt spel i St Petersburg i Ryssland, men vi har ju precis fått en dotter(Valentina) och Angie vägrade följa med, hon kände inte att de var säkra där.

- Men hon har jobbat mycket i Europa och Sverige var ett av få länder vi inte besökt ännu.

Berättar Sheldon Souray, som på kort tid blivit en av Färjestads mest populära spelare - inte minst tack vare de "vykort" han varje vecka skickar hem till tidningen Montreal Gazette, och som även publiceras på Färjestads hemsida.

Svensk bakom paret

- Men jag var nog nära att hamna i Frölunda eller Timrå, innan det blev kontakt med Färjestad, fortsätter han. Speciellt Frölunda tänkte jag mycket på, men både Angie och jag är från mindre städer från början så Karlstad kändes rätt, till slut.

- Sen var det ju en svensk kompis som parade ihop oss en gång i tiden, det spelade väl också roll.

Vem parade ihop er?

- Markus Schenkenberg, som jag umgicks mycket med när jag spelade i (New Jersey) Devils. Han är nog fan den bästa polare man kan ha på krogen om man är singel, jag har aldrig sett något liknande...

Läser skvallertidningar

En intervju med Sheldon Souray handlar mycket om annat än hockey - men det är inget som stör honom.

- Nej, jag förstår om folk är intresserade av Angie också. Vi läser ju också skvallertidningar och förstår att folk är nyfikna. Det är ju inte på så stort allvar, vi har ju ett privatliv ändå.

- Det är faktiskt värre i Montreal, där det är hundratals journalister som alla vill ha eget snack.

Eller i Hollywood, där Angie jobbar som skådespelerska.

Även Sheldon Souray har faktiskt fuskat som såpaskådis, i tv-serien "One Life to Live".

- Jag och några grabbar i Devils spelade oss själva på en flygplats. Vi skrev autografer och det var ju inget vi behövde repetera, precis.

Vikt ut sig

Du har röstats fram av spelarfruarna i NHL som ligans sexigaste spelare?

- Min mamma fixade det... nej, jag skojar bara. Det var ett tv-program som höll i det och jag var väl den av dom nominerade som hade flest tänder kvar. Men visst var det kul, jag gjorde mycket tv i Jersey, var bland annat utsänd på en underklädes-show som var kul...

Angie har vikit ut sig i Playboy. Betyder det att ni varit hemma hos Hugh Hefner i hans drömkåk?

- Ja, faktiskt. På söndagar har han filmkvällar när han visar filmer som är på väg upp på bio och då är det "cool kväll" med popcorn och mycket relax. Man blir grymt uppassad, det är en del tjänare som jobbar där. Men inget vilt, vi har inte varit på några orgier, precis.

- Fast jag har ju varit inne i grottan, den berömda Playboy-grottan...

Och nu bor du i en lägenhet i Karlstad. Vykorten i Montreal Gazette har varit populära?

- Ja, det där har växt sig stort. Men det är en kul grej, jag trivs ju så bra här i Karlstad och man måste ju dela med sig. Folk hemma i Montreal dör ju av törst efter allt om hockey...

Trodde karriären var över

Nu vill magasinet Cosmopolitan att du skriver för dem?

- Ja, faktiskt, de vill att jag ska skriva om skillnaden på svenska och nordamerikanska män, men det vore lättare att skriva om kvinnorna, kanske. Vi får se om de vill.

Säger Sheldon Souray, som på höger hand har ett operationsärr man kan skrämma barn med. Det är resultatet av en rad ingrepp efter en skada som var på väg att ödelägga hans karriär som hockeyspelare.

- Det här är ju det första skadefria året på väldigt länge. Handledsskadan jag hade påverkade mig i mer än två år, jag kunde ju inte ens öppna en bildörr eller skruva av korken på en vattenflaska, ändå spelade jag hockey.

Trodde du karriären var över?

- Ja, det trodde jag. En oberoende läkare som inte brydde sig om min hockey sa att "Sheldon, var inställd på att du inte kan spela mer".

Det där var otroligt jobbigt, både fysiskt och mentalt. Jag var inställd på att leta ett vanligt jobb och annat än hockey blev viktigare i livet.

- Men operationerna lyckades och i dag förstår jag hur lyckligt lottad jag är, säger Sheldon Souray.

5 snabba

Playboygrottan berömd för sina erotiska fester

ARTIKELN HANDLAR OM