Foppa riskerar missa resten av säsongen

HOCKEY

Spricka i båtbenet befaras efter röntgen

Peter Forsberg riskerar att missa resten av säsongen.

Läkarna befarar en spricka på ett båtben i handen.

– Peter har gipsats och det kan bli aktuellt med en ny operation i morgon, säger Modo-läkaren Kim Thorsen till sportbladet.se

Mitt i den tredje perioden i mötet mellan Modo och Linköping krockade Foppa med LHC:s Johan Franzén, i vad som såg ut som en olyckshändelse.

Forsberg lämnade isen – handledskadad.

En röntgen på sjukhuset i Örnsköldsvik visade att ett flera småben i i handloven har vridits ur led – och läkarna befarar även en spricka i båtbenet.

Forsberg opererades direkt efter att ha lokalbedövats, därefter gipsades stjärnans vänster hand. En ny röntgen i morgon avslöjar om skadan är ännu värre.

En spricka i båtbenet befaras.

- Då måste Peter opereras på nytt. I bästa fall handlar det om en skadefrånvaro på åtta veckor, men visar sig att det verkligen är en spricka så är säsongen nog körd, säger Thorsen.

Kvällen skulle annars ha handlat om Markus Näslunds återkomst till Kempehallen och svensk ishockey efter en lång, lång frånvaro i NHL.

Publiken hyllande "Macke" med stående ovationer.

– Det var helt underbart att vara tillbaka och lira, men det här lägger förstås sordi på allt, säger Näslund till sportbladet.se.

Anders Burström, Hasse Andersson