AIK:s smäll – Gozzi och Eldebrink lämnar

avMalin Wahlberg, Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Först sportchefen Anders Gozzi.

Nu lämnar även tränaren Anders Eldebrink AIK.

– Det är vemodigt att lämna AIK, säger han.

AIK missade slutspel med knapp marginal. Nu när säsongen är över meddelar sportchefen Anders Gozzi, 45, att han lämnar AIK.

– Nio år är en lång tid och när vi inte riktigt kommer framåt i frågor som marknad, resurser och andra sådana saker känner jag att jag måste vara ärlig mot mig själv och gå på min magkänsla. Den säger åt mig att det är dags att kliva av nu, säger han till Dagens Nyheter.

Återvänder till Schweiz

Men Gozzi är inte ensam om att lämna AIK. Nu går även tränaren Anders Eldebrink, 52, klubben. Eldebrink återvänder till Schweiz och till Rapperswil-Jona och blir assisterande tränare till Harry Rogenmoser.

– Jag fick en möjlighet att förlänga min säsong och såg det som en utmaning. Jag älskar den här sporten och är glad att få chansen att fortsätta. Jag blir ännu en erfarenhet rikare, säger Eldebrink till AIK:s hemsida.

52-åringen kliver in i klubben direkt och kan stå i båset redan i kvällens match. Kontraktet sträcker sig resten av säsongen men vad som händer efteråt vet Eldebrink inte.

– I nuläget har jag inget klart. Och jag har full förståelse för att AIK vill gå vidare och säkra upp en tränare. Jag kommer bestämma mig efter säsongen. Det är vemodigt att lämna AIK, jag har haft ett väldigt bra samarbete med ledarstaben och gillar verkligen klubben, säger Eldebrink.

”Finns med på listan”

AIK:s VD Peter Birath:

– Daniel Rudslätt blir tillförordnad sportchef och börjar per omgående. Han går in tillsammans med Anders och de fortsätter diskussionerna som satts i gång med kontraktsförlängningar och rekrytering av en ny tränare.

Birath uteslutar dock inte att Eldebrink tränar AIK nästa säsong.

– Han finns med på listan över intressanta namn, säger han.

Eldebrink tränade Kloten Flyers i Schweiz från 2005 innan han gick till AIK i december i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM