Skär i budgeten – med 5,5 miljoner

HOCKEY

Difs ordförande: Får spendera pengarna på ett bättre sätt

Återtåget till hockeyns elitserien uteblev. Nästa säsong tvingas Djurgården skära rejält i sin budget som uppskattas minska med nästan 30 procent.

– Vi får helt enkelt spendera pengarna på ett bättre sätt, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste.

Ett informationsmöte hölls i kväll på Hovet i Stockholm och lockade drygt 200 personer. På plats fanns, bland annat, Djurgårdens sportchef Challe Berglund och styrelsens ordförande Kaarel Lehiste för att berätta om klubbens framtid och för att svara på allmänhetens frågor. Lehiste säger att Djurgården har den framtida målsättningen klar för sig.

– Vi har en strategi för att bli framgångsrika på lång sikt, men målet är självklart att spela kvalserien nästa år.

Från 17,5 miljoner till 12

En målsättning som kommer bli en stor utmaning för Djurgården att nå. Klubbens budget bantas, enligt Lehiste, från omkring 17,5 miljoner till 12. Detta innebär att Djurgården tvingas till ett sparprogram, men Lehiste är optimistisk trots de dystra siffrorna.

– Vi har redan inlett sparprogrammet tidigare under säsongen och är väl förberedda. Jag tror inte att det kommer påverka oss jättemycket, säger Lehiste.

”Fortfarande i toppen”

Challe Berglund ser även han positivt på Djurgårdens kommande säsong. Sportchefen medger att klubben kommer tvingas till en del nedskärningar, men tycker att förutsättningarna trots det är tillräckligt bra för att klubben ska kunna ta sig upp till hockeyns finrum.

– Vi har väldigt bra förutsättningar för att ta oss tillbaka. Med vår budget kommer vi fortfarande ligga i toppen av Allsvenskan, troligen tillsammans med Södertälje.

Men hur kommer denna minskade budget påverka spelartruppen?

– Det kan jag inte säga eftersom min exakta budget inte är satt ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM