”Jag skulle snitta en poäng/match”

Conny Strömbergs kaxiga löfte till den elitserieklubb som värvar honom

Conny Strömberg har trots sin talang bara gjort 25 elitseriematcher – för 13 år sedan.

Men nu garanterar 37-åringen att han skulle leverera om någon elitserieklubb värvade honom.

”I så fall garanterar jag att jag gör 55 poäng på 55 matcher”, skriver han i sin nya bok ”Conny Strömberg – en lirares bekännelser”.

Liraren Conny Strömberg har en brokig karriär bakom sig med bland annat proffsspel i Danmark, Tyskland, Finland, Österrike och Slovenien.

Han har säsong efter säsong öst in poäng och vunnit poängligan i allsvenskan två gånger – men elitserien är ett svart kapitel i karriären.

Enda gången han har fått chansen var i Modo säsongen 1999/2000 – men då blev det bara ett mål på 25 matcher (ett mål som för övrigt inte går av för hackor).

”Jag har spelat en massa år i ligor som enligt min åsikt är ”fel” för mig. Som ett missnöje och en tyst protest mot att jag aldrig fått chansen i den svenska högstaserien har jag levt ett hockeyliv med parallellt festande. Jag har haft råd att kunna gå ut på krogen, klämma några bärs och ändå bli poängkung i de klubbar och ligor jag spelat i”, skriver Conny Strömberg i sin nya bok som släpps i handeln den 12 december.

”Skrämt bort allt intresse”

Strömberg menar att elitserien alltid har varit en dröm – men att han aldrig har fått en ordentlig chans.

”Hade jag någon gång under alla år fått en seriös chans i ett elitserielag hade jag självklart skött mig från dag ett. Dessvärre har mitt rykte alltid legat långt före mig och skrämt bort allt intresse från elitserien. Jag är själv av den fasta uppfattningen att elitserien borde satsa på mig”, skriver han.

Till den som tvivlar har Strömberg flera löften:

”Är ni rädda att jag ska börja festa och slarva med träningen? Well, jag fortsätter gärna att käka äta antabus, gärna i form av en inopererad kapsel, som en garanti för att det aldrig kommer att ske.

Jag vet att jag klarar av att spela i elitserien. Vet att jag har orken för att fixa spelet som krävs. Det här är mitt löfte till er: sätt mig i en första- eller andrakedja med bra spelare och låt mig få styra upp powerplayspelet. I så fall garanterar jag att jag gör 55 poäng på 55 matcher”.

Radarpar med Sundström?

Strömberg fortsätter:

”Japp, du läser rätt. I snitt en poäng per match. Det är jag ganska säker på att klara. Så till den elitserieklubb som vill ha 55-taggare i sitt stall säger jag: sätt mig i en bra kedja och jag fixar det. Ge mig en bra center vid min sida och jag lovar att leverera det vi kommit överens om. Varför inte en kille som Niklas Sundström i Modo?”.

När Tingsryd tar emot Djurgården i kväll gör Conny Strömberg sin fjärde match i klubben.

På tre första matcherna har han producerat tre assistpoäng.

Tingsryd–Djurgården sänds i S24. Köp matchen här.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN