Matchhjältens hyllning till familjen: ”Speciellt”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

JÖNKÖPING. I snart 14 år har Andrew Gordon ringt sin pappa efter varje spelad match.
I går var hans föräldrar på plats i Kinnarps Arena – då sänkte kanadensaren HV71.
– Utan mina föräldrar hade jag aldrig varit här, säger matchhjälten.

Andrew Gordon sänkte HV71 med sitt 2-1-mål i den andra perioden. När alla journalister kommer till LHC:s omklädningsrum en kvart efter slutsignalen syns matchhjälten inte till. Ytterligare några minuter senare kommer han till slut gående i korridoren.
– Jag sprungit runt hela arenan och letat efter mina föräldrar. Inte så lätt då de inte har någon mobiltelefon, säger Gordon.
– Inte ens hemma har de det.
Har de inte?
– Nej, de är old-school, säger Gordon och skrattar.
– Ja sa att vi skulle mötas vid bussen, men där var de inte. Lyckligvist hittade jag dem i restaurangen, säger 29-åringen från Halifax.
Hans föräldrar kom till Linköping den 23 september och åker tillbaka till Kanada i morgon. Under den här perioden har LHC vunnit samtliga fyra matcher och Andrew Gordon har gjort ett mål och två assist.

”Ser hur lycklig jag är”

– Det är verkligen speciellt att ha mina föräldrar här. Jag har ringt till min pappa efter varje match sedan jag lämnade som 16-åring, säger Gordon, som fyller 30 år i december.
Varje match?

– Med undantag för en handfull matcher när jag inte har fått tag i honom. Men efter 98 procent av matcherna har jag ringt honom sedan jag var 16, säger Gordon, som gång på gång påpekar hur mycket föräldrarna har betytt för hans karriär.
– De har varit så supportande hela livet. Aldrig har det varit någon press, utan det har alltid varit mina val. Utan dem hade jag aldrig varit här. Att ha dem här, och se hur hockeyn är här och hur lycklig jag är, är fantastiskt. Jag kan inte vänta på att min syster ska komma och hälsa på, säger Gordon.    
I och med segern mot HV71 är Linköping trea i tabellen.

Publicerad: