Skellefteås sjuka slutspelsstatistik

HOCKEY

29 segrar på de 32 senaste

Skellefteå har ett osannolikt slutspelsfacit.

29 segrar på de 32 senaste matcherna.

– Naturligtvis är det fantastisk statistik, men det är inget vi tänker på, säger tränaren Hans Wallson till Sportbladet.

Tittar man på slutspelsstatistiken de tre senaste åren talar allt för att Skellefteå fullbordar en SM-guld-trippel under våren. Deras facit är enormt.

29 segrar på 32 matcher.

128-46 i målskillnad.

– Det är inget vi tänker på. Vi har inte ens nämnt det inom truppen. För oss gäller bara nästa match, säger Hans Wallson.

Men du har hört talats om statistiken?

– Jag har hört att folk pratat om det, men nu är det du som påminner mig. Det är en fantastisk statistik naturligtvis, men det är inget vi tänker på.

– Vi har tappat halva laget inför årets säsong, samtidigt är det många som varit med tidigare och vunnit mycket. Det betyder något positivt mentalt, en trygghet, som sprids vidare.

"Vet vad som väntar"

Senast Skellefteå förlorade på hemmaplan – i slutspelet – var 28 mars för över två år sedan. Men det färskaste nederlaget var 6 april förra året, borta mot Linköping. Samma motståndare som de ställs mot i kvällens semifinal.

Hur ser du på matchen?

– Som en härlig utmaning. Spelet kommer förmodligen gå i ett högt tempo, precis som i första matchen. Vi vet vad som väntar.
Match 2 mellan Linköping-Skellefteå spelas i kväll 18.35 . Matchen sänds i C More. 

ARTIKELN HANDLAR OM