NHL-säsongen 2014/2015

”Är frustrerande”

avPer Bjurman

Ottawa tappade mark i slutspelsjakten

Foto: AP

NEW YORK. Det verkar som att sagan om Ottawa Senators är över.

De förlorade även nattens fyrapoängsmatch mot Florida – samtidigt som Boston med en övertidsseger borta mot Carolina ryckte på andra sidan slutspelsstrecket.

– Det är frustrerande. De senaste matcherna har vi helt enkelt inte dykt upp, säger Erik Karlsson efter 4-2-förlusten.

Det såg ju länge ut som att Ottawa skulle bli hela NHL-säsongens solskensstory.

De hade, anförda av tredjemålisen Andrew ”Hamburglar” Hammond, hämtat upp fjorton poäng under en rent drömlik stegring i februari och mars och klev till sist förbi Boston Bruins, upp på slutspelsplats.

Men i och med att det var gjort tycks det som att krigarna från kanadensiska huvudstaden trodde att de gjort vad som behövdes.

För sedan dess har de bara förlorat och efter nattens 4-2-torsk mot Florida – som jagar precis bakom – är de plötsligt tre poäng bakom Boston på sista wild card-platsen i östra tabellen.

Boston vann på övertid

Samtidigt såg nämligen svenskbekante ynglingen David Pastrnak med ett övertidsmål borta mot Carolina, efter enastående förarbete av Carl Söderberg, till att Bruins tog en andra raka seger.

– Det är frustrerande. Den senaste tre matcherna har vi helt enkelt inte dykt upp, säger Erik Karlsson till nhl.com

– Vi slet enormt att för att komma dit vi är idag, men vi måste samtidigt inse att vi inte åstadkommit något ännu. Det är nu vi ska spela vår bästa hockey. Jag hoppas fortfarande vi kan göra något bra av det här.

Två mål av Jagr

Erik sprängde själv 20-målsvallen i ett powerplay i början av tredje perioden, men hade förstås svårt att glädja sig åt det.

Gästernas store hjälte var den evigt unge Jaromir Jagr, som med två mål såg till att slutspelshoppet lever vidare i Florida-solen.

■ ■ ■

Vild förstaperiod

Detroit Red Wings sista grundseriebesök någonsin i Nassau Coliseum på Long Island började som rena vilda västern-duellen.

Redan efter mindre än två minuter hade de ledningen med 2-0. Sedan gjorde Islanders tre raka mål inom loppet av fem minuter – innan Niklas Kronwall kvitterade på nytt.

Då hade inte ens halva första perioden hunnit gå...

Resten av matchen blev dock mer normal och till slut vann hemmalaget med 5-4.

– Vi började riktigt bra, men sedan landade puck efter puck efter puck i vår målbur. Vi måste göra nånting åt det, säger coachen Mike Babcock till Detroit Free Press.

■ ■ ■

Svenskassists i Chicago

Chicago Blackhawks tillbringade inte mer än ett dygn på wild card-plats i den västra tabellen.

Fast de fick anstränga sig till det yttersta för att slå Winnipeg i natt – och därmed återerövra tredjeplatsen från Minnesota.

Först när en halv minut återstod av ordinarie matchtid kunde Jonathan Toews avgöra – genom att styra in ett Niklas Hjalmarsson-skott.

– Ibland måste man vinna matcher på dramatiska sätt, i synnerhet den här tiden på året, säger Toews till Chicago Tribune.

Även förre Winnipeg-spelaren Johnny Oduya hade en assist i segermatchen.

ARTIKELN HANDLAR OM