Mårts får vänta på Erik Karlsson

Publicerad 2015-04-23

Ottawa vann med kniven mot strupen

Årets sannsaga i NHL – Ottawa Senators – lever i minst ett par dagar till.

I natt, med kniven mot strupen, blev det äntligen en seger mot Montreal.

– Vi njuter av detta i två eller tre minuter. Sedan gör vi oss klara för nästa match, säger målvakten Craig Anderson som var briljant i 1–0-segern.

Följ ämnen
NHL

Efter den makalösa slutspurten i grundserien där Ottawa tog in 14 poäng och i sista omgången säkrade en plats i Stanley Cup har det gått troll i spelet.

För efter tre raka torskar mot konferensettan Montreal Canadiens kunde säsongen tagit slut och ett par tunga svenskpjäser i Erik Karlsson och Mika Zibanejad blivit aktuella för VM i stället.

Men Pär Mårts får fortsätta vänta på eventuella superförstärkningar.

”Skymde perfekt”

Det fjärde mötet avgjordes drygt nio minuter in i den tredje perioden då Mike Hoffman till slut lyckades överlista Canadiens-målvakten Carey Price med ett dragskott.

Mika Zibanejad låg i mångt och mycket bakom målet trots att han aldrig rörde pucken. Först forecheckade svensken djupt ner i zon, tacklade Montreal-backen Tom Gilbert så att denne inte lyckades lyfta ut pucken. Och när Hoffman drog till stod Zibanejad framför Price och skymde.

– Vi behöver ha folk framför annars kommer han att rädda majoriteten av skotten. Mika skymde perfekt för mig och hade han inte varit där hade skottet nog inte gått in, säger Hoffman enligt AP.

”Kommer bli tuffare”

Förutom målet räddade Price 31 puckar. Craig Anderson i Ottawas kasse var minst lika bra och klarade samtliga 28 skott.

– Det är för tidigt att säga att vi är tillbaka i serien. Vi njuter av segern i två eller tre minuter, jobbar vidare och fokuserar på nästa match. Det kommer bara att bli tuffare, säger Craig Anderson till Ottawa Sun.

3–1 i matchserien alltså och femte mötet lagen emellan spelas natten mot lördag svensk tid i Montreal.