”Det är därför tar vi hem serien”

Publicerad 2015-04-08

Hagelin målskytt när Rangers säkrade totalsegern

NEW YORK. När knappt två minuter återstod av derbyt mot New Jersey Devils satte Carl Hagelin 4-2 i tom kasse.

Därmed står det klart att New York Rangers vinner President's Trophy – priset till segraren i NHL:s grundserie.

– En fin känsla. Vi har väldigt många osjälviska spelare. Det är därför tar vi hem serien, säger ”Hagge” till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

New Jersey Devils var fast beslutna att hindra New York Rangers från att bärga seriesegern i säsongens sista match i Prudential Center och bjöd ärkerivalen på riktigt tufft motstånd – trots att de själva inte hade något att spela för.

– Ja, det var till och med lite fult. Mycket sena tacklingar och en hel del tjafs, säger Carl Hagelin när vi når honom efteråt.

– Men vi stod upp och spelade bra och jag tycker vi vann rättvist igen.

”Hagge” satte alltså själv sista nubben i kistlocket med ett mål i tom kasse och med det står det klart att Rangers vinner President's Trophy säsongen 2014-2015.

”Många osjälviska spelare”

– Det är fin känsla, särskilt att vi gör det redan efter 80 omgångar. Det var inte så många som trodde på oss före säsongen, men vi har verkligen gjort det bra, fortsätter han.

– Hemligheten? Jag tror det är att vi har så många osjälviska spelare. Det är ingen som gör något för sig själv, alla håller sig till vårt system och spelar för att laget ska vinna.

Nu återstår två matcher, mot Ottawa och Washington, och trots att de inte har något alls att spela för vill Rangers vinna dem också.

– Det kommer bli hårt, Ottawa slåss för sitt liv och i sista omgången kommer Washington säkert göra allt för att säkra andraplatsen i divisionen. Men det är viktigt för oss att komma in i slutspelet med en vinnande känsla, så vi spelar absolut för att vinna, säger ”Hagge”.