Jari Kurri

”NHL funderar på att göra rinkarna större”

Av: 

Jarkko Päiväniemi

HOCKEY

Ishockeylegendaren Jari Kurri levererar ett överraskande avslöjande.

– Jag har hört från NHL:s inre ledarkrets att ligan funderar på att göra rinkarna större, säger den femfaldige Stanley Cup-vinnaren.

Jari Kurri.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Det är i den finländska kvällstidningen Ilta-Sanomat som Jari Kurri uttrycker sin oro för världens bästa ishockeyliga.

– Spelkvaliten har försvagats dramatiskt de senaste 20 åren. I dagens NHL-rinkar räcker inte utrymmet och tiden helt enkelt till. Spelarnas fart och fysik har utvecklats så mycket. Om det inte finns utrymme, blir det inget spel. Då menar jag SPEL, säger Kurri.

Och enligt den 54-årige ishockeylegendaren – som vann fem Stanley Cup-titlar med Edmonton Oilers tillsammans med Wayne Gretzky som radarpartner – ska NHL:s ledning ha en lösning på problemet:

Större rinkar.

”Detta är sant”

– Jag har hört från NHL:s inre ledarkrets att ligan funderar på att göra rinkarna större. Detta är sant. Det handlar inte om att det måste spelas på rinkar lika stora som en flygplats, men någon slags konsensus från nuvarande NHL-rinkar och traditionella europeiska rinkar borde kunna hittas, säger han till Ilta-Sanomat.

Jari Kurri – som i dag är general manager för KHL-laget Jokerit och även sitter i styrelsen för hela KHL-ligan – anser att de bästa lagen i öst skulle kunna slå NHL:s topplag.

– KHL har sina problem, men i den ligan är spelet i ordning. Det räddar mycket. Med den styrkan kan ligans andra plumpar rättas till. Och vad är egentligen NHL:s topp? Vad det än är så kan självklart SKA St Petersburg och CSKA Moskva vinna mot NHL:s topplag. Ingen tvekan om det. På lagnivå ser jag ingen större skillnad på NHL och KHL, säger Jari Kurri till Ilta-Sanomat.

Sportbladets Mats Wennerholm: Finlands TIO största spelare genom tiderna. Var hamnar Kurri?

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jari Kurri

NHL

Stanley Cup