Missar slutspel – första gången sedan 1994

Publicerad 2015-03-10

En 20 år lång svit bröts.

Färjestad missar slutspel för första gången sedan 1994.

– Nu är det semester...jag vet inte hur det känns. Jag har inget bra svar, säger FBK:s lagkapten Rickard Wallin till C More.

Följ ämnen
Rickard Wallin.

Innan kvällens möte hade Färjestad gått till slutspel varje år sedan 1994. Men Brynäs Tomas Slovak bröt svit.

FBK-kaptenen Rickard Wallin var helt knäckt efteråt när han stod i studion hos C More.

– Jag skulle kunna stå här och säga hur mycket som helst till dig, men det blir bara som att jag låter som en dålig förlorare, säger han.

– Det känns som man har simmat utan att komma till kanten. När vi har kommit nära så har vi åkt bakåt. Ändå är vi sjua i serien, nästan på rätt sida, men det räckte inte. Det är samma som här. Nästan, men det räckte inte. Då är man inte tillräckligt bra för att utmana om det man vill spela om. Vi spelar ju för att vinna det här, och med det spelet vi har haft på slutet så har det inte räckt till.

”Det känns bara för jävligt”

Efter den tunga förlusten hade Wallin svårt att ge ett svar på vad det betyder att FBK missar slutspel för första gången på 20 år.

– Jag vet inte hur tufft det är, det känns bara för jävligt just nu, säger han.

– Knyter man inte näven i byxfickan efter det här så är det inget som biter. Det har smugit sig in de senaste åren, men man tror att det ska greja sig bara för man är Färjestad, att det ska sitta i väggarna. Det var nära i fjol, men då tog vi oss hela vägen till final. Då var det en succésäsong i stället.

34-årige Wallin har inga planer på att lämna Färjestad.

– Jag är jävligt revanschsugen redan nu, säger han.

”Funderade på att säga nej”

Däremot vet han inte riktigt om han ska följa slutspelet i SHL.

– Puh…det är inte så att jag har gjort planer. Man spelar för att vinna, jag ville ta mig till kvartsfinal. Nu är det semester…jag vet inte hur det känns. Jag har inget bra svar, säger Wallin, som funderade på att bojkotta C More efter förlusten mot Brynäs.

– Jag funderade på att säga nej. Men jag har stått här när det har gått bra, då får man fan stå här när det har gått dåligt också. Jag vill tacka alla Färjestads supportrar för allt stöd ni har gett oss.