Hann med allt – på 2,5 minuter

Två slagsmål, en utvsning och matchstraff för Clarkson

Ett slagsmål, två minuter för osportsligt uppträdande, matchstraff för en tackling på Sergej Gontjar och ett till slagsmål.

Allt det hann David Clarkson med på två och en halv minuts speltid i natt.

– Det har varit frustrerande här och jag försökte bara få i gång laget tidigt, säger Torontoforwarden.

David Clarkson har varit petad i Toronto Maple Leafs två tidigare matcher den här veckan och i nattens möte med Montreal Canadiens blev det inte mycket tid på isen för forwarden.

Men Clarkson hann med mycket ändå.

Tre minuter in på den första perioden kastade forwarden handskarna och slogs med Montreals Brandon Prust. Förutom fem minuters utvisning för slagsmålet åkte Clarkson även på två minuter för osportsligt uppträdande.

”Varit frustrerande”

Med två minuter kvar av perioden skickade Clarkson sedan in veteranbacken Sergej Gontjar i sargen och hamnade efter det i ett nytt slagsmål med Nathan Beaulieu.

Kontentan blev fem minuter för interference samt matchstraff, och ytterligare fem minuter för slagsmålet. Totalt noterades Clarkson för 2.31 i speltid och 27 utvisningsminuter.

– Det har varit frustrerande här och jag försökte bara få i gång laget tidigt, säger Clarkson till Toronto Sun.

”Kändes som en bra tackling”

Gontjar tvingades bryta matchen på grund av tacklingen, men Torontocoachen Peter Horachek anser att matchstraffet var felaktigt.

– Från min synpunkt var första kontakten på axeln och det fick Gontjar att vända på sig. Det kändes som en bra tackling, säger Horachek.

Montreal vann matchen med 2-1 efter straffar och gick upp på första plats i NHL:s östra konferens.

Toronto ligger trea från slutet och bland annat Cody Franson, Mike Santorelli och Daniel Winnik omgärdas av trejdrykten inför deadline den 2 mars, skriver nhl.com.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!