Rickard Wallin

Dömde bort - fick inte ringa: 'Jävligt konstigt'

Av: 

Erik Karlsson

Linus Norberg

HOCKEY

Färjestads junior Joel Eriksson Ek tryckte in 2-2 bakom Mikael Tellqvist.

Men målet dömdes bort efter mycket diskussion – men ingen videogranskning.

– Domaren ville inte ringa för de får inte göra det, det känns jävligt konstigt, säger Rickard Wallin till C More.

Trots det så vände Färjestad och tog en tung seger.

Ett skade- och sjukdomssargat Djurgården öppnade matchen mot Färjestad på bästa tänkbara sätt. Mål genom Steve Saviano och Robin Alvarez i första perioden gav en 2-0-ledning. Joakim Hillding hittade in med en reducering i början av andra innan matchens mest omdiskuterade händelse utspelade sig. Unge Joel Eriksson Ek gick runt kassen och tryckte in 2-2 bakom Mikael Tellqvist som vid tillfället var utan sin klubba. Det handlade om en riktig forcering där Eriksson Ek tryckte in både benskydd och puck i målet.

Men efter en stunds konferens vid vid mittlinjen dömdes målet bort.

– Är det så att pucken ligger där och han trycker in den ska det vara mål men trycker han bara på benskyddet ska det dömas bort, jag hoppas domarna har bättre bilder än vi har, säger Sanny Lindström i C More.

”Står som ett frågetecken”

Men några bilder kollades det aldrig på, berättar Rickard Wallin:

– Domaren ville inte ringa på det för de inte får. Det känns jävla konstigt. Domarna tar ett gemensamt beslut utan att ringa, det tycker jag är konstigt, säger han och fortsätter:

– Situationen borde granskas istället för att han som står bakom målet som ett frågetecken plötsligt ska ta ett beslut när han kommer till speakerbåset. Vi har ju bra bilder att kolla på, säger han.

Färjestad samlade dock kraft efter den kallduschen och vände på matchen tack vara två mål av Milan Gulas. Därmed har Karlstadlaget häng på topp sex medan Djurgården missade chansen att dra ifrån bottenlagen.

– Vi var inte så nöjda med första perioden så vi tände till i periodpausen och sa att vi ska vända. Då kan man göra mycket med det här laget, säger Joel Eriksson Ek.

Hans Särkijärvi hade det jobbigt när en redan prövad trupp drabbades av ännu skada när Henrik Eriksson utgick med sår i huvudet.

– Nånstans går gränsen över hur många spelare man kan ha borta. Grabbarna gör så gott vi kan, jag kan inte klaga på deras insats, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Rickard Wallin

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Rickard Wallin

Färjestad BK