Ny skadesmäll för Karlskoga

Av: Moa Bjurner

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Ytterell fick en olycklig tackling i kvällens enda allsvenska match.

Handleden och axeln befaras vara skadade, uppger nwt.se.

Han befinner sig just nu på sjukhus.

I slutet av den första perioden fick BIK Karlskogas Alexander Ytterell ta emot en olycklig tackling från Timrås Ludvig Nilsson. Han var ur balans när tacklingen delades ut och föll med huvudet först in i sargen.

Ytterell blev liggande på isen i flera minuter innan han kunde ledas ut och kördes sedan till sjukhus. Karlskoga verkar ha klarat sig utan ännu en huvudskada, då det var handleden och axeln som tog stryk efter tacklingen.

– Vi åker nu och röntgar ena handleden, eventuellt kan även hans ena axel vara skadad, säger lagets massageteraput Håkan Persson till nwt.se.

Ludvig Nilsson fick matchstraff och hemmalaget fem minuters power play. Daniel Wessner, BIK Karlskogas kapten, tycker att det är för många oschyssta tacklingar.

– Det är svåra lägen, men det handlar om respekt. Vi måste få bort att vi kör på när vi har ryggen mot plan och en och en halv meter till sargen, säger han till TV10.

Mål i boxplay

Matchen var chansfattig och de båda lagen hade få riktigt farliga anfall. I mitten på den andra perioden tog Timrå ledningen i boxplay, genom Emil Pettersson. Karlskoga fick chansen att kvittera i mitten på tredje perioden när domaren dömde straff. Men Jesper Joelsson kunde inte hota målvakten Mika Norja och sköt över.

I den 17:e minuten i tredje perioden kvitterade Karlskoga genom Linus Fröberg, i powerplay.

"Visar lagmoral"

Matchen avgjordes på straffar där Timrå tog sin tredje raka seger efter ett lyckat målvaktsbyte inför den sista och avgörande straffen.

Adam Ohre kom in och ställde Karlskogas Henrik Björklund som gjort två tidigare straffmål i matchen. Björklund missade och Timrå gick segrande ur den jämna matchen.

– Grabbarna visar en jävla moral. Det är tajta matcher hela tiden, ingen match har varit avgjord förrän slutet på matcherna. Spelmässigt har det varit jämt varje match, sa Roger Forsberg till TV10 efter matchen.

Det blev Karlskogas tredje raka förlust och tränaren Lenny Eriksson konstaterar att laget framför allt tappar kvalité i powerplay.

– Andra perioden i synnerhet blir det stressigt, men vi hittar tillbaka på ett bra sätt i tredje perioden, sa Lenny Eriksson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN