Detroit vill erbjuda ”Alfie” nytt kontrakt

HOCKEY

Får bonus baserat på prestation

Daniel Alfredsson, 41, går mot sin 19 NHL-säsong.

Veteranen ser ut att få ett nytt kontrakt med Detroit Red Wings.

– Vi kommer försöka göra någonting med ”Alfie”, säger lagets general manager Ken Holland till MLive.

Foto: AP

Den svenske forwarden drogs med ryggproblem förra säsongen men lyckades ändå skrapa ihop 49 poäng (18+31) på 68 matcher med sitt Red Wings – dit han anslöt efter 17 säsonger med Ottawa.

I veckan ska Alfredsson gå på is hemma i Sverige och känna efter hur ryggen svarar – ett positivt besked där och vägen ligger öppen för ett nytt ettårskontrakt med Detroit. Själv har den meriterade svensken sagt till Detroit Free Press att det bara är det Red Wings som gäller om han ska fortsätta i NHL. 

– Min tro är att vi förmodligen kommer att göra någonting med ”Alfie”. Han hade en bra säsong och gjorde 18 mål. När han är frisk, då är han värdefull, säger Red Wings general manager Ken Holland till MLive.com.

”Skulle tillföra mycket”

Första veckan i september är det tänkt att 41-åringen ska börja träna med laget. Alfredsson kommer troligtvis skriva ett kontrakt som innehåller bonusar baserat på prestationer, enligt MLive

– Vi vill se honom på isen varje dag i 2-3 veckor och ta reda på hur han känner sig, säger Holland som inte räknar med att veteranen gör en hel säsong.

– Så är det, jag ser inte ”Alfie” som en spelare som lirar 82 matcher. När du har (Gustav) Nyquist, (Tomas) Tatar, (Tomas) Jucro, (Luke) Glendening och (Riley) Sheahan och kan få Alfredsson att göra en viss mängd matcher, då skulle han skulle tillföra laget mycket, säger Holland.

Detroit Red Wings inleder säsongen mot Boston den 9 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL