Svensken skadad – får inte flyga i väg

HOCKEY

Svenskrookien ska ha skurit upp handen

Alexander Wennberg är fast i Vancouver.

Columbuscentern har drabbats av en infektion i handen och får inte flyga.

– Om han inte varit vår bästa forward de senaste veckorna har han varit högt på listan, säger tränaren Todd Richards till The Columbus Dispatch.

Skadehelvetet fortsätter för Columbus Blue Jackets. I går meddelade NHL-klubben visserligen att Boone Jenner och Jeremy Morin är redo för spel igen, men samtidigt kom också beskedet att Alexander Wennberg blir borta en tid framöver.

Wennberg dök upp på lagets träning i går med svullnad och smärta i handen. Enligt The Columbus Dispatch har han nyligen ådragit sig ett sår som tvingades sy. Nu har det blivit infekterat.

”Finns värre städer att vara fast i”

20-åringen tvingas därför stanna i Vancouver tills vidare i stället för att följa med på lagets resa till Calgary för nattens match.

”De enda bra nyheterna för Wennberg är att det finns mycket värre städer att vara fast i. Jag kan inte tänka på någon bättre faktiskt. Vancouver är ett levande vykort”, skriver The Columbus Dispatchs reporter Aaron Portzline i sin blogg.

Wennberg har visat fin form på slutet och stått för fem poäng på de fem senaste matcherna. Totalt står centern noterad för 16 poäng (3+13) på 61 matcher den här säsongen.

– Om han inte varit vår bästa forward de senaste veckorna har han varit högt på listan, säger Columbus tränare Todd Richards.

När Wennberg kan vara tillbaka på isen är oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM