Sundlöv vill ta jobbet i SHL-nykomlingen

HOCKEY

"Det pirrar i magen på mig"

Allt pekar på att Michael Sundlöv tar över som sportchef i Karlskrona. Efter ett möte med klubben och staden är Sundlöv förälskad.

– Efter att ha träffat klubben och sett staden så pirrar det faktiskt i magen på mig, säger Sundlöv.

DOKUMENT: Så gick Karlskrona från kris till succé

I måndags var Michael Sundlöv med sin sambo på plats i Karlskrona där de visades runt i staden och fick se mer av klubbens verksamhet. 

Och på Sundlöv låter det som att mötet slutade i en förälskelse, utöver den med sin sambo.

– Efter att ha träffat klubben och sett staden så pirrar det faktiskt i magen på mig, säger han till BLT.

Det är väl ett tecken om något på att Sundlöv är sugen på jobbet som sportchef i SHL-nykomlingen där en sportchef ska tillsättas efter att Stefan Bengtzén lämnade KHK för Brynäs under fjolåret.

– Jag har fått en positiv bild av klubben som visserligen, av naturliga skäl, är lite tunn i organisationen. Men den glöden bland människorna här är speciell. De vet vad de vill med sin verksamhet, säger Sundlöv.

Vill förbättra juniorverksamheten

Den förre Brynässportchefen, som var med och formade laget som tog SM-guld 2012, har redan börjat planera för det inledande arbetet i sin framtida(?) arbetsgivare.

– Juniorverksamheten måste ses över. Den har varit eftersatt vad jag har förstått. Men den går att arbeta upp. Det är ett måste att skapa egna produkter som kan göra inhopp i SHL. Så är det inte i dag. Jag vill gärna att man har en juniorutvecklingsansvarig, säger han till BLT.

Återstår att se om romansen Sundlöv/Karlskrona HK håller hela vägen till en kontraktsunderskrift.

DOKUMENT: Så gick Karlskrona från kris till succé

ARTIKELN HANDLAR OM