HV71 vann efter ny succé i powerplay

HOCKEY

Full fart i powerplay.

HV71 har gjort nio mål på tre matcher i spel fem mot fyra.

– Där har vi varit riktigt bra hela tiden, säger tränaren Andreas Johansson.

HV71 vann säsongens sista träningsmatch mot svensklaget Lugano – med Linus Klasen och Fredrik Pettersson – med 6–4. Återigen var det med en man mer på banan målen kom.

– Vi gjorde fyra i powerplay, säger tränaren Andreas Johansson.

Dessutom. I segern mot Kloten för några dagar sedan kom tre av målen i spelformen, i förlusten mot Red Bull Salzburg två.

Ett sylvasst vapen inför seriepremiären.

– I powerplay har vi varit riktigt bra hela tiden, vi har gjort väldigt många mål där. Men det jag är mest nöjd med i den här matchen att vi hade en otrolig fart i vårt spel, alla gick för fullt. Vi gjorde en riktigt, riktigt bra match och tryckte ner dem. Det var härligt att se, säger Andreas Johansson.

Campioli skadades

HV71 kom till start utan sex ordinarie spelare och det blev viss oro när Chris Campioli tvingades utgå tidigt i matchen.

Men Andreas Johansson kom med ett lugnande besked.

– Jag vet inte om det var en lårkaka, eller vad det var. Men det var bara en säkerhetsåtgärd att han gick av. Jag tror han är med på måndag när vi börjar om igen.

■ ■ ■

I SCA-cupen i Medelpad kryssade Modo mot division ett-laget Sundsvall. 2–2 slutade det. Modo kom till spel med hela 18 juniorer och Janos Hari var äldst i laget med sina 22 år.

Tredje SHL-lag som spelade under torsdagen var Luleå. De vann med 3–0 mot finska Kärpät efter en solid insats.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71