New York Rangers

”Exalterad över att få stanna i Rangers”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Zuccarello glänste mot NHL:s bästa lag

NEW YORK. Att Mats Zuccarello är glad över att han får stanna på Manhattan behöver ingen betvivla.

Han spelade med en helt ny spirit, och stod för två förträffliga assist, när ett överhuvudtaget sprakande New York Rangers slog tabellettan Nashville hemma på Madison Square Garden i natt.

– Ja, det är här jag vill vara. Det här är hemma och jag är väldigt exalterad över att få spela vidare med Rangers, säger han efter 4-1-segern.

Det såg ett tag ut som att New York Rangers tänkte trejda Mats Zuccarello innan måndagens deadline.

General managern Glen Sather hade gjort klart att han tyckte att den 27-årige norrmannen – som ju tidigare spelat i Modo – begärde för mycket pengar och att han hellre än att låta honom gå för ingenting i sommar tänkte undersöka vad andra lag i ligan var beredda att ge upp för ”Zuke”.

Men i söndags träffades parterna och lyckades ta i hand om ett fyraårskontrakt värt i snitt 4.5 miljoner dollar per år.

– Det var hårda förhandlingar, men vi möttes på halvan vägen och bägge parter är nöjda. Jag visste att dealen var klar efter träningen i söndags och det kändes väldigt bra, säger han.

Lättnaden syntes tydligt på isen i nattens möte med serieledande Nashville också.

”Stark familjekänsla”

Den lille artisten från Oslo uppträdde med en ny spirit och spelglädje – och stod också för två förträffliga assist. Den ena, till ett mål signerat Chris Kreider, var ett regelrätt konstverk.

– Jag är väldigt exalterad över att få spela vidare med Rangers. Det är här jag vill vara. Det här är hemma och vi har en stark familjekänsla i den här truppen, förklarar han.

Berömmer nyförvärvets debut

Rangers gav överhuvudtaget ett inspirerat intryck mot Nashville – och Keith Yandle, backstjärnan klubben trejdade till sig från Arizona i söndags, svarade poängen förutan för en lovande debut.

– Det här var en av våra mest kompletta matcher på hela säsongen och jag tycker att Keith visade prov på väldigt fint spel, säger coachen Alain Vigneault.

– Han är säker med pucken, har mycket talang och är utrustad med fina tävlingsinstinkter. För att vara första matchen med ett nytt lag var insatsen mer än godkänd.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

New York Rangers

Mats Zuccarello

Keith Yandle

Ishockey

NHL