”Zätas” succé i comebacken

HOCKEY

”Jag kände mig riktigt pigg i benen”

NEW YORK. Henrik Zetterberg gjorde comeback i natt.

Med ett brak.

Detroit-kaptenen stod för två eminenta assist i hemmamötet med New York Rangers , inklusive till nyförvärvet Marek Zidlickys avgörande sudden death-mål.

– Jo, det var roligt att vara tillbaka och jag kände mig riktigt pigg i benen, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern.

Henrik Zetterberg fick ju en smäll i huvudet av Dallas-stjärnan Jamie Benn när Detroit gästade Texas förrförra veckan – och sedan dess har han suttit på läktaren och tittat på när hans lagkamrater spelat.

– Jag hade hjärnskakningssymptom några dagar, så jag fick ta det lite lugnt. Det finns ingen anledning att riskera någonting, säger han när vi når honom hemma i Detroit.

– Men det blev snabbt bättre och idag fick jag klartecken av läkaren, så jag kunde spela hemmamatchen mot New York Rangers. Det var riktigt kul att få vara med i en match igen.

”Kände mig pigg”

Ja, det syntes.

Den 34-årige kaptenen var påfallande vital och hungrig, och i princip varje gång den nykomponerade kedja han bildade med Justin Adbelkader och nyinskaffade Erik Cole var inne blev det farligt i Rangers-zonen.

Han stod också för assist på båda Red Wings mål – först, oerhört snyggt, till Abdelkaders 1-0-mål i första perioden och sedan till det mer bökiga sudden death-mål Marek Zidlicky bröstade in i övertidsperioden.

– Jo, jag kände mig riktigt pigg i benen och det fungerade bra ihop med Abdelkader och Cole, säger han.

– Vi hade väl lite tur på övertidsmålet, men det är väldigt skoj att Zidlicky fick göra det. Det var ju hans första match sedan trejden från New Jersey.

”Tvungna att göra något”

”Zäta” tror överhuvudtaget att Detroit kan ha nytta av de rutinerade pjäserna – Zidlicky och Cole – klubben knöt till sig i samband med trade deadline.

– Absolut. Vi var tvungna att göra något med både Johan Franzén och Darren Helm på skadelistan och jag tror det kan bli väldigt bra med de här två. Det är rutinerade killar som varit i ligan länge och kommer att kunna hjälpa oss mycket.

Även Jonathan Ericsson stod för en assist mot Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM