Mästarna straffade Växjö i toppmötet

HOCKEY

Växjö förlorade mot Skellefteå efter straffläggning med 1–2 på tisdagskvällen och är därmed utan chans att nå andraplatsen i SHL-tabellen med de fördelar det innebär i SM-slutspelet.

– Jag tänker ingenting om det. Finns det statistik som visar vilken betydelse det har i eventuella sjunde avgörande matcher? sade Sam Hallam, Växjös tränare.

– Blir man tvåa får man möta lag som gått till slutspel via play in, och man vet inte förrän sent vilket lag det blir och kan inte förbereda sig för det. Det är svårt att på förhand säga vilken tabellplacering som är bäst, sade han.

Växjö är nu trea i tabellen, men kan halka ned till fjärde plats i den sista omgången på torsdag.

Det blev som vanligt målsnålt mellan Växjö och Skellefteå och liksom i de fyra tidigare mötena mellan lagen under säsongen vann hemmalaget.

Schremp avgjorde

Matchen slutade 2–1 till Skellefteå efter straffläggning. Den avgjordes av Rob Shremp. Efter en läcker fint som lurade målvakten Stefan Steen åt sidan snärtade amerikanen in pucken halvhögt i kassen.

Rob Shremp var den ende som lyckades göra mål under straffläggningen.

Skellefteå är redan klara seriesegrare och spelade för att revanschera sig för bortaförlusten med 0–4 mot Örebro i lördags.

– Det är en jämn match och jag är nöjd med vår prestation, vi har många vassa avslut och skapar mycket, sade Stefan Klockare, assisterande tränare i Skellefteå.

Problem i powerplay

Spelet i numerärt överläge fortsätter dock att fungera halvdant för mästarlaget.

Skellefteå fick chansen att spela fem mot tre i matchinledningen, men fick inte någon utdelning.

Men det oroar inte Stefan Klockare att spelet i numerärt överläge klickar, trots att slutspelet står för dörren.

– Vi har haft ganska mycket omflyttningar i kedjorna den senaste tiden och har inte lagt ned så mycket tid på det. Men det har sett ut så förr också och blivit bra så jag är inte orolig. Vi kommer att träna en del här framöver, både powerplay och boxplay, sade han.

Inte heller Växjö fick utdelning på sina numerära överlägen. I förlängningen drog Skellefteå på sig två utvisningar i rad så att smålänningarna fick spela fem mot tre i nästan en minut.

Men Skellefteå försvarade sig effektivt, samtidigt som Markus Svensson storspelade i målet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM