Ödesmatcher – då stängs backarna av

HOCKEY

Vita Hästens Joakim Petersson tacklade Alexander Ytterell i ryggen. .

Nu straffar disciplinnämnden honom med fem matchers avstängning, varav två omvandlas till böter, lagom till slutspelsserien ska inledas.

– Ett olycksfall i arbetet, säger Petersson.

Även Malmös Jeremias Augustin stängs av i två matcher för en huvudtackling.

Foto: Joakim Pettersson.

Tacklingen kom i slutsekunderna av matchen mellan Vita Hästen och Bik Karlskoga den 28 februari.

Karlskogas Alexander Ytterell åkte ned till ena sarghörnet och skickade iväg pucken. Precis efteråt blev Karlskoga-spelaren tacklade i ryggen av Joakim Petersson.

Hjärnskakning för Ytterell

Ytterell fick hjärnskakning och kan missa flera matcher i slutspelsserien som drar igång på torsdag.

På isen fick inte Petersson något straff men han anmäldes i efterhand till disciplinnämnden och fick i dag sitt straff. Det blir fem matchers avstängning, varav två omvandlas till böter.

Det betyder att den 27-åriga Vita Hästen-spelaren missar tre av fem matcher i slutspelsserien.

– Tråkigt att det blev så mycket, det var väl mer än jag hade trott. Jag upplever inte situationen så allvarlig, det var mer en olyckshändelse, säger Petersson.

Nu börjar det roliga och du missar tre av fem matcher, hur känns det?

– Det är oerhört tråkigt. Som jag sagt tidigare hoppas jag att Ytterell också får spela här i slutspelsserien. Det är inget överfall på något sätt och det finns ingen avsikt att skada. Jag pratade med Ytterell i söndags och vi hade ganska lika uppfattning om situationen, en bra dialog. Jag skulle kalla det ett olycksfall i arbetet.

Augustin stängs av

I dag meddelade även disciplinnämnden att Malmös Jeremias Augustin stängs av för en huvudtackling mot AIK. Straffet blev tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter. Han missar två av Malmö Redhawks matcher i kampen om en plats till SHL.

WENNERHOLM RANKAR: Så bra är VIK & KHK

ARTIKELN HANDLAR OM