Efter fiaskosäsongen - bjuder på fri entré

HOCKEY

Södertälje vill fylla arenan under Kvalserien

Efter Södertäljes katastrofsäsong väntar nu Kvalserien för att laget ska hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Då bjuder klubben fansen på fri entré.

– Alla som vill stå på hemmastå får fritt inträde, det är ståplats som drar igång publiken och därför vill vi fylla den sektionen, säger klubbens marknadsansvarig Magnus Karlsson till LT.

Fansen samlade inför säsongen in över en miljon för att klubben skulle nå SHL. Istället slutade SSK hjälplöst sist i Hockeyallsvenskan. Nu väntar kvalspel mot lag som Sundsvall och Pantern.

– Ambitionen är att ge så många som möjligt chansen att komma till matcherna. Det är viktigt att vi får så stort stöd som möjligt i de här återstående matcherna. Det blir ett tufft kval och vi vill gärna ha hallen fylld så mycket som det går, säger klubbdirektören Mats Pernhem till LT.

”Se bortanför årets sportsliga resultat”

Det är inte bara på ståplats som det finns gratisbiljetter. De som har ett säsongskort och de som varit med i kampanjen  ”Jag mobiliserar” får fritt tillträde till sittplatserna.

– Alla SSK:are behövs på plats när föreningens viktigaste kamp någonsin ska avgöras. Vi behöver få samtliga SSK:are att för stunden vända blad och se bortanför årets sportsliga resultat och lägga all fokus på kvalet. Fyll Templet för klubbemblemet! Skriver klubben på sin hemsida.

Avgörande matcher väntar

Förutom Södertälje är AIK, Sundsvall och IK Pantern klara för Kvalserien. Fyra lag från division 1 slåss om de två sista platserna och under onsdagen börjar dessa matchserier i bäst av tre. Troja/Ljungby ställs mot Västervik och Tingsryd möter Huddinge.

Fyra av sex lag kommer att ta sig till Hockeyallsvenskan från Kvalserien.

Spelschemat har ännu inte släppts.

ARTIKELN HANDLAR OM