Luleås nya superkedja krossade Mora

avJohan Håkansson

Förra säsongen var Emil Larsson en succé och slutade som rookie på 23 mål.

I år har inte produktionen varit densamma.

Tills nu.

– Jag stortrivs verkligen bredvid Jack. Skönt att vara tillbaka på kanten, säger han.

Emil Larsson har under stora delar av den här säsongen vikarierat som center – något han klarat bra, men ett jobb han helst slipper.

Dessutom har han inte alls levererat som ifjol.

– Det blir ju ett större defensivt ansvar. Särskilt i egen zon.

Men inför den sista matchen inför landslagsuppehållet valde Luleås tränare att komponera en ny förstakedja. Larsson fick ta plats bredvid Jack Connolly och Petter Emanuelsson.

Och direkt var en ny superkedja född.

”Jack är ju glödhet ”

På två matcher har kedjan hunnit göra fem mål. Dessutom hann Emil Larsson med att göra tre mål i Tre Kronor av bara farten.

– Mål och poäng ger alltid en boost. Så är det bara. Och jag fortsätter gärna i den här omgivningen. Jack är ju glödhet och Petter är en otroligt bra spelare.

Mot Mora gjorde de tre varsitt mål. För Larsson var det ”bara” det sjätte för säsongen – men han är ganska säker på att det kommer mer.

– Jag tror att det lossnar nu. Jag känner mig i bra form. Jag har börjat bli piggare och fått fart på grejerna. Dessutom är det skönt att få gå på kant igen. Vi har bra kemi i kedjan och det är bara att hoppas att man får fortsätta där.

Målet kom i powerplay där han slog in sin egen retur. Något som Luleås målvakt Joel Lassinantti snabbt är framme och vill ha cred för.

– Jag gjorde samma sak på powerplayträningen igår: sköt på benskyddet och gjorde sedan mål. Då sa Joel att det var helt rätt sak att göra.

”Mer mål kommer...”

Jack Connolly kom till Luleå som en liten chansning men är det stora utropstecknet. Han gjorde sitt tolfte mål för säsongen och hade innan matchen dessutom hunnit förlänga sitt kontrakt med två år.

Luleå har fått sin självklare offensiva ledare.

Luleå har dessutom till sist hittat en högproducerande kedja.

– Mer mål kommer, lovar Emil Larsson. Vi ska vara med i år.

ARTIKELN HANDLAR OM