Brynäs-legendar klar som chef i klubben

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Andreas Dackell
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Andreas Dackell

Sedan Stefan Bengtzén avgick under säsongen har han varit tillfällig sportchef.

Nu får Brynäs-legendaren tjänsten som sportdirektör permanent i klubben.

Andreas Dackell presenterades på en presskonferens på onsdagslunchen.

Ett dygn innan presskonferensen intervjuades Andreas Dackell i Sportbladets podd Hockeystudion om Brynäs nya general manager.

Då sa Dackell: ”Det blir inte jag. Jag sitter i styrelsen och jag vet vad vi har kommit överens om där och vart vi vill att Brynäs ska i framtiden.”

Men nu var det alltså ändå Andreas Dackell som satt längst fram på podiet i Gavlerinkens innandömen.

Tårögd vid presentationen

45-åringen var rörd på presskonferensen och en tår syntes på kinden.

– Det här är stort för mig, Brynäs är alltid större än någon individ. Det känns ärofyllt, jag är brynäsare ända in i hjärtat och allt jag har gjort är för Brynäs bästa, säger Dackell.

– Media har frågat mig om rollen kanske 100 gånger. Jag har sagt att jag inte har känt mig mogen, men när jag har pryat på tjänsten känns det som att jag har växt in i den.

Andreas Dackell har varit tillfällig sportchef i Gävle-klubben sedan Stefan Bengtzén avgick i början av oktober.

Kallas för parantes

Han fick en förfrågan om den aktuella tjänsten redan i augusti, men det var när klubben gjorde en ny förfrågan för två veckor sedan som Dackell tog en vecka på sig att tacka ja.

– Vi hade fem namn på en bruttolista, plus ett sjätte inom en parantes som var ett önsketänkande för mig och styrelsen. Listan bantades till två namn och till slut var vi ändå tvungna att fråga parantesen om det inte var han trots allt, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.

Brynäs sportdirektör ska kompletteras med en sportchef – under tisdagen avslöjade Sportbladet att Michael Sundlöv, för närvarande i motsvarande position i Modo, är högaktuell för den tjänsten.

Under säsongen har Brynäs också sparkat coachduon Tommy Sjödin och Janne Larsson, de har ersatts av Magnus Sundquist och Mikael Holmqvist.

Andreas Dackells tröja nummer 12 hänger i taket i Gavlerinken, han var kapten i många säsonger och har två SM-guld med klubben.

Som hårt jobbande defensiv forward har Dackell också ett OS-guld med Tre Kronor från 1994 i Lillehammer.

Publicerad:

LÄS VIDARE