18-åringen nollade Örebro

HOCKEY

Snacka om drömstart på 2018.
Inom loppet av drygt tre veckor har Adam Åhman fått göra SHL-debut, skriva a-lagskontrakt och hålla nollan.

– Det kan inte bli bättre, säger HV71-målvakten, efter 3–0-segern mot Örebro.

Adam Åhman, 18, kan se tillbaka på en väldigt bra månad. Han debuterade i SHL den 4 januari när HV71 vann med 6-2 mot Karlskrona. Dagen därpå belönades han med ett a-lagskontrakt till 2020.

– Adam är en framtidsman som har potentialen att bli en förstemålvakt i HV71. Sedan har han en lång resa dit, men det är utan tvekan att han har potentialen, sa HV71:s målvaktstränare William Rahm i pressmeddelandet.

Drygt tre veckor efter det nya kontraktet var skrivet fick Adam Åhman stå sin andra SHL-match och han tackade för förtroendet genom att rädda samtliga 33 skott mot Örebro.

– I första och andra perioden spelade vi riktigt bra, men i tredje går vi ner oss. Då var det tufft, för det blev mycket försvarsspel och vi drog på oss några utvisningar, säger Åhman, som räddade 20 skott i tredje perioden och därmed höll han karriärens första SHL-nolla.

– En nolla är alltid speciellt. Viktigast är att vinna, men det är en jätterolig bonus, säger han.

SHL-debut, a-lagskontrakt och nollan i din andra SHL-match. Vad säger du om starten på 2018?

– Det är asskoj. Kanon. Det kan inte bli bättre, säger Åhman.

Hade du vågat hoppats på det här?

– Jag hade lite förhoppningar, men det är ju tillfälligheter att jag har fått chansen, med skador och sådant, säger Åhman, som är fostrad i Västervik och gick till HV71 inför säsongen 2015/16.

Segern var HV71:s andra på de tre senaste matcherna och Åhman tror att laget har något bra på gång.

– När vi spelar vår topphockey är vi riktigt svårslagna. Får vi upp lägstanivån och spelar lite tajtare kan det räcka riktigt långt, säger Åhman.

Foto: Erland Segerstedt/TT / TT NYHETSBYR≈N
ARTIKELN HANDLAR OM

HV71

Örebro HK