Drös utvisningar – tog ändå segern

HOCKEY

KARLSTAD. Skellefteå plockade på sig ett helt gäng med utvisningar men de lyckades knyta ihop säcken ändå.

Då hyllades lagmoralen.

– Jag är ruskigt imponerad av killarna, säger assisterande tränaren Stefan Klockare, efter 3-1-segern mot FBK.

Skellefteå inledde starkt mot Färjestad. Men det var när det återstod 19 sekunder av första perioden, som man fick hål på Lars Haugen i FBK-kassen.

Tim Söderlund spelade fram Mike Kostka som kunde smacka in 0-1. I den andra perioden växte Färjestad in i matchen på ett ännu tydligare sätt. Johan Ryno tog tag offensiven och hängde kvitteringen en och en halv minut in i perioden.

Trots ett hårt forecheckande av FBK så var det gästerna som tog ledningen på nytt. Med 1.15 kvar av andra perioden var det Oscar Möller som hittade nätet efter mycket trafik framför kassen. 

Drös utvisningar

Skellefteå fick slösa mycket energi på att lira boxplay. Totalt åkte laget på sju utvisningar. Men trots att man fick ägna en del tid åt att spela numerärt underläge så tog man tre viktiga pinnar mot FBK, efter 3-1 där den sista kassen kom i tom bur.

Stefan Klockare i Skellefteås tränartrojka hyllade laget efter matchen.

– Jag är ruskigt imponerad av killarna. Detta var en grymt stark seger oss oss. Det är inte lätt att möta Färjestad på bortaplan. Vi hade utespelare som kämpade och slet och så Joni Ortio som var jättebra i målet, säger han och fortsätter:

– Vi kom ut med ett starkt självförtroende och vi ägde mycket puck i första perioden. Vi gjorde även riktigt bra avvägningar i spelet utan puck. Tyvärr drog vi oss en del utvisningar i anda perioden men jag tycker att vi lyckades reda ut det bra ändå till slut.

Mike Kostka fick kliva av i den andra perioden.

– Han åkte på en smäll men jag hoppas han är på benen snart igen. 

Detta var Skellefteås andra raka seger. 

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM