Växjö upp i serieledning efter seger mot Rögle

HOCKEY

Växjö var pressat enda till slutsignalen.

Men det blev tre poäng mot Rögle och nu leder Lakers serien.

– Just nu är jag väldigt glad över tre poäng, säger tränaren Sam Hallam till C More.

Foto: ANDERS BJUR / BILDBYR N

Rögle ligger i botten av SHL och Växjö i toppen. Men det blev en jämn match i Ängelholm. Växjö tog ledningen efter fem minuter när Rögleförsvaret gick bort sig och Adam Brodecki kunde göra 1-0. Noah Welch ökade sedan på till 2-0 fyra minuter senare.

12 sekunder senare ringde det igen, men den här gången var det Rögle och Bryan Lerg som reducerade.

Succéspelaren Elias Pettersson ökade dock på till 3-1 innan perioden var över och Växjö hade ett rejält grepp. Men Rögle gav inte upp.

”Många dåliga beslut”

Med 19 sekunder kvar av andra perioden reducerade Juhamatti Aaltonen och hemmalaget fick nytt hopp. När Dominik Bokk snyggt satte 4-2 med fyra minuter kvar såg matchen dock ut att vara punkterad.

Men det blev spännande. När Rögle fick spela sex mot tre med tre minuter kvar kom reduceringen. Rögle hade även chansen att kvittera med Växjö höll undan och går nu upp i serieledning.

– Just nu är jag väldigt glad över tre poäng och att vi rider ut den här matchen. Serieledningen har jag inte funderat på, det är många omgångar kvar, säger tränaren Sam Hallam till C More och fortsätter:

– Jag tycker att vi tar ganska många dåliga beslut och har svårt att hitta fokus. Men stundtals spelar vi en fantastisk offensiv hockey.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM