Har hittat målet igen - och Växjö vann

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

VÄXJÖ. Växjö går som tåget och Andrew Calof har hittat målmaskorna igen.

Mot Rögle kom sjätte målet – lika många som han sköt på hela fjolåret.

– Det är helt klart en bättre start, säger kanadensaren.

Andrew Calof var framgångsrik under sina två första år i Skellefteå och sköt 16 respektive 19 mål, men ifjol lossnade det aldrig.

I somras bytte han till Växjö – och nu kommer målen igen.

Ifjol gjorde han bara sex mål på hela säsongen, nu har han redan - efter att ha prickat in sista målet i 3–0-segern mot Rögle - tangerat den skörden och är på väg mot sina notringar från första åren.

– Jag misslyckades helt med skottet, men skönt att se den pucken gå in ändå, säger Andrew Calof om sitt senaste mål.

– Det är helt klart en bättre start med målskyttet i år, men sedan spelar det ingen roll om jag gör ett eller hundra mål så länge vi vinner.

Är det så?

– Självklart, jag vill vinna allt, CHL, ligan och SM-guldet, men vem som gör målen för oss spelar ingen roll.

Skillnad på skottprocenten

Har du inte tänkt på målskyttet?

– Nej, faktiskt inte. Det gäller bara att jobba hårt, då kommer målen. Tänker man på mål är det lätt att man krånglar till saker.

Andrew Calof sköt lika mycket skott som vanligt ifjol, men hade dålig utdelning. Just skottprocenten i mål var den stora avvikelsen.

– Det var en hel del dåliga studsar ifjol. Sedan hade jag några skador som jag försökte spela mig igenom och var inte 100 %. Nu känns det mycket bättre, säger han.

– Skillnaden i år jämfört ifjol är att jag kommit in mer på de farliga ytorna. Jag har varit mer framför mål och då händer det bra saker.

Fem raka segrar

Gör du det medvetet?

– Det är något som mer bara händer. Men coacherna har också pratat mycket med mig om att våga spela mitt spel och inte vara rädd att göra misstag, det stärker mig också.

Är du nöjd med starten?

– Det har varit en mix. Det kunde varit både bättre och sämre.

Växjö går också, liksom Calof, starkt. Laget har vunnit fem raka matcher och har serieledningen i SHL inför landslagsuppehållet.

– Vi har fått den starten vi ville ha. Vi har inte spelat bra i alla matcher, men varit snabba på att adressera det som varit fel och ändrat på det, säger Calof.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYR N
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN