”Den tog rakt i skallen”

”Henke” stod direkt och blev överkörd: ”Solklar utvisning i NHL”

1 av 2
HOCKEY

KÖLN. Henrik Lundqvist stod direkt i första matchen.

Och åkte på en otäck knock redan i andra perioden.

– Den tog rakt i skallen och i NHL hade det varit en solklar utvisning, säger världsmålvakten.

Henrik Lundqvist hade bara varit i Tyskland i drygt ett dygn när han gick in och spelade mot Danmark. En match som Tre Kronor till slut vann med 4–2. Länge såg det också ut som att den svenska världsstjärnan skulle få hålla nollan. Men två danska mål i slutet av den tredje perioden gjorde att det inte blev så. 

– Det var en lagom första match för mig, klart det hade varit bättre att hålla nollan men nu fick de två mål i slutet. Han är duktig den där 24:an. Jag har mött honom några gånger i NHL, säger Lundqvist och syftar på Nikolaj Ehlers som låg bakom båda danska målen.

Men i den andra perioden var Lundqvist rejält nere för räkning. Danske forwarden Mikkel Aagaard fullföljde rejält i samband med en målchans och rammade Lundqvist.

”Får duscha varmt…”

Som gick ner för räkning, men reste sig efter ett tag även om han såg rejält omtöcknad ut. 

– Den kändes kan jag säga.

Vad säger du om situationen?

– Jag har inte sett den, bara känt den, Och den gjorde ganska ont. Jag är förvånad att det inte blev utvisning. Där borta (i NHL) hade det varit solklar utvisning. Den tog rakt i skallen. 

Kände du dig påverkad efteråt?

– Nja, det var mer i pausen (mellan andra och tredje perioden) man kände av lite. Man måste se till så att skallen är klar. Men det var mer stelheten, det blir så när man får en smäll mot käken så där, men det är ingen fara. Det kommer kännas bra i morgon. Jag får duscha varmt…

ARTIKELN HANDLAR OM