Silfverberg hjälte igen för Anaheim Ducks

Svenske snipern avgjorde i förlängning

avPer Bjurman, Hampus Hagman

Jakob Silfverberg är sannerligen en slutspelskung.

Tidigt i morse svensk tid dammade han in 4–3 med ett direktskott på övertid och såg till att Anaheim kvitterade matchserien mot Edmonton.

– Jag försökte bara öppna upp och göra mig redo att skjuta! Var skönt att se den gå in, säger svenske målkungen till Sportbladet.

1 av 3 | Foto: Jeff McIntosh / TT / NTB Scanpix

Anaheim har nu hämtat upp 0–2-underläge i matchserien, precis som de gjorde i nattens match i Edmonton.

En bit in i andra slog Rickard Rakell in kvitteringen till 2–2 med sitt fjärde mål i slutspelet, och lite senare gav Ryan Getzlaf Anaheim ledningen med sitt andra mål för matchen.

Men Edmonton chansade med plockad målvakt och lyckades utjämna med mindre än två minuter kvar, varpå full orkanstyrka utbröt i det orangefärgade publikhavet i Rogers Place.

Förväntan övergick dock snabbt i chockartad tystnad för väl i förlängningen tog det bara 45 sekunder innan slutspelsräven själv – Jakob Silfverberg klev fram på nytt.

Sjunde fullträffen

Ryan Getzlaf (en gigant i matchen med fyra poäng), blockerade skott med handen och såg ut att få riktigt ont, men fortsatte spela och kunde servera Silfverberg i ett direktskottsläge som han inte tvekade på att förvalta.

– Jag jagade efter pucken men fick inte riktigt tag på den. Rundade runt målet och var på väg att byta, då såg jag att Getzlaf lyckades vinna tillbaka pucken och jag blev helt fri, säger Silfverberg till Sportbladet.

26-årige ”Silvy”, som gjorde 2+1 i Anaheims förra seger, har därmed nu sju fullträffar i årets slutspel – bara en bakom Pittsburghs Jake Guentzel i skytteligatoppen.

Det står nu 2–2 i matchserien och den femte drabbningen spelas i Anaheim natten mot lördag – återstår att se om Ducks kan ta tillvara på hemmaplansfördelen i resten av serien.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM