Superdrama i kvalet till hockeyallsvenskan

avErik Karlsson

Publicerad:
Foto: PIC-AGENCY

Det krävdes ett otroligt påskdrama.

Men nu står det klart att Södertälje och Troja/Ljungby är klara för hockeyallsvenskan nästa år.

– Det är helt jädra sjukt! Det är tårar, säger Trojas lagkapten Daniel Karlsson till Radiosporten.

Kvalet till hockeyallsvenskan har varit dramatiskt hela vägen. Inför den sista omgången var det Södertälje och Troja/Ljungby som hade greppet om de två platserna med Kristianstad två, respektive en poäng efter.

SSK gjorde precis vad de skulle när de vann med 3–1 hemma mot Visby och vann därmed kvalserien. Det stora dramat utspelade sig i kampen om andraplatsen. Troja tog emot avsågade Huddinge medan Kristianstad nedflyttningsklara Västerås på bortaplan.

Halvvägs såg det tämligen odramatiskt ut, då ledde nämligen Troja med 4–1. Men precis som i de två föregående matcherna darrade Ljungbylaget ordentligt i slutet. Samtidigt som Kristianstad hade 1–0 i Västerås trillade Huddingepuckarna in. Med 8,20 kvar kom 4–4 av Rasmus Dahlberg Karlsson vilket betydde att Kristianstad hade ett tillfälligt grepp om platsen.

”Vi blev nervösa”

Då var det dags för KIK att darra. Man släppte in ett sent kvitteringsmål och mötet i Västerås gick till förlängning. Hoppet om avancemang fanns om skåningarna vann där samtidigt som Troja förlorade. Men i stället avgjorde Niklas Lihagen för Västerås ungefär samtidigt som Niclas Lehmann satte 5–4 i slutminuten för Troja.

Därmed är Troja tillbaka i hockeyns finrum efter tre år i division ett.

Lagkapten Daniel ”Trucken” Karlsson var känslosam efter slutsignalen.

– En sjuk match. Vi har tre matchbollar här och torskar nästan alla tre. Det är helt jädra sjukt, det år tårar. Vi har kämpat så jäkla hårt, det är magiskt, säger han och erkänner att laget darrade i slutperioden.

– Vi blev nervösa, tagna av stunden. Det är darriga händer när man vet att något stort är på väg att hända.

Publicerad: