Klart: Pennerborn ny tränare i Färjestad

Foto: SIMON HASTEG ÅRD / BILDBYR ÅN

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Leif Carlsson, 52, fick lämna under säsongen.

Nu står det klart att Johan Pennerborn, 45 – tidigare assisterande – tar över som huvudtränare i Färjestad.

– Vi är beredda att anta utmaningen som ligger framför oss, säger Pennerborn på en presskonferens på tisdagen.

Färjestad fick ett tungt slut på säsongen. Efter att ha slutat sjua i serien åkte laget ut med 0–4 i matcher i kvartsfinalen mot HV71 – och missade därmed semifinalen för tredje säsongen i rad.

Sedan fick tränaren Leif Carlsson lämna klubben.

– I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK, sa vd:n Stefan Larsson.

”Stort stöd”

Efteråt har det ryktats om att Johan Pennerborn, 45, assisterande tränare i klubben den gångna säsongen, skulle ta över huvudansvaret, vilket Värmlands Folkblad var först med att rapportera om.

Nu står det klart att laget kommer att ledas av just Pennerborn under den kommande säsongen.

– Jag har känt ett stort stöd från ledningen. Jag kommer att leda ett team med bra människor och vi är beredda att anta utmaningen som ligger framför oss, säger 45-åringen på en presskonferens på tisdagen.

Dahlgren assisterande

Pennerborn, som tidigare har varit huvudansvarig på division 1-nivå som högst, fick frågan från Färjestad för två veckor sedan.

– Jag har känt stöd i den korta processen som har varit. Det gäller att samtliga kliver fram och både fördelar och tar ansvar, säger han.

Gereon Dahlgren, 30, (senast assisterande i Leksands IF) tar över som assisterande, tillsammans med Anders Karlsson, 48, som därmed kommer att göra sin tredje säsong som assisterande i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM